Det kostar att chansa!

Kan det bli så mycket mer frestande…

Kan det bli så mycket mer frestande…

Trafikvett måste alla ha, men ibland är vi sent ute och håller kanske lite högre fart än vi borde och chansar på att kamerorna inte är på och poliserna inte hunnit vakna. Det kan kosta en bra slant och det är säkert fler än mig som fått bita i det sura äpplet och hala upp plånboken. Chansar gör också många av mina kursdeltagare, om än inte i trafiken, så åtminstone i kaninhägnet.

Tidigare har det varit gratis att chansa i kaninhägnet, men nu är det slut på detta! Från och med i år kan det kosta en slant… Nej, jag är inte ute efter att tjäna pengar utan som alltid är målet att ni ska lyckas ännu bättre med era hundar. Tanken är att få ännu fler att träna som jag gör, att som beskrivs i min bok träna stopp utanför kaninhägnet och använda den frestelse som kaninerna utgör enbart som en test för att se om stoppkommandot fungerar.

Att släppa hundar med otillräcklig lydnad i hägnet är inte optimalt ur träningssynpunkt och definitivt inte optimalt för kaninerna. Ja, jag erkänner att jag nog bidragit till detta då och då.

Det kan bli en fin kursavslutning

Vad kommer det att kosta att chansa om det går åt hel…? Jo, ungefär så här är det tänkt, men jag är som alltid öppen för bättre förslag. Om ni väljer att ha hunden lös i hägnet och den förföljer en kanin utan att ni kan stoppa den inom – låt oss säga max 10 meter – kostar det 50 kr. Skulle den ta en kanin, men så illa kan det väl inte vara, kostar det 100 kr. Dessa bötesbelopp går inte som trafikböterna till stadskassan utan tillbaka till kursdeltagarna. För grund- och fortsättningskursen i form av inköp av något gott att fika på kursavslutningen – det kan bli hur gott som helst med många olydiga hundar… För intensivkurserna, där ofta mat och dessert ingår, får vi hitta på något annat. Fundera på detta ni som ska komma hit under våren och i sommar. Kanske kan bötesbeloppen gå tillbaka som pris till bästa och sämsta hund i en apporteringstävling eller till det ekipage som enligt koncensus från deltagarna har gjort mest framsteg under helgen, eller något annat kul? Kursdeltagarna avgör…

Stopplikt var det här…

Stopplikt var det här…

Nej, ring nu inte och avboka kursen. Kaninerna som lever fritt lite överallt i träningsmarkerna är helt gratis att jaga, de låter sig inte tas av hundarna. Det är också helt gratis att träna utanför hägnet med lös hund och i koppel eller lina inne i hägnet. Men…, men nog är det lite skämmigt att inte våga släppa hunden i hägnet. Med andra ord – börja träna redan nu!

Till alla vänner av lag och ordning måste jag väl för säkerhets skull säga att vi självklart respekterar de tider som gäller för att ha hundarna lösa i skog och mark…

Lämna en kommentar