Välkommen!

Fågeljakt över stående fågelhund - Foto: Sten Christoffersson

Fågeljakt över stående fågelhund  Foto: Sten Christoffersson

Jakt och jaktprov med stående fågelhundar är en passion, men för att lyckas behövs kunskap, tid och intresse. Vi ger dig kunskapen om du har tiden och intresset.

Vi på Kennel Landinarnas är Christine och Anders Landin plus våra fyrbenta flockmedlemmar.  Vi har, förutom vår kennel, utbildning för hundägare, kurser och privatlektioner speciellt anpassade för dig som har en stående fågelhund.

Anders

Mer än 40 års arbete med hundar och dressyr kom inte till av en slump. Redan på 60-talet kände jag att jag kom bra överens med hundar och de i sin tur hade lätt att förstå mig. Det ville jag göra något mer av. Det blev utbildning i Svenska brukshundklubben till lärare i hundtjänst på 70-talet och några år senare utbildning till vallhundsinstruktör genom Svenska vallhundklubben.

Från mitten av 60-talet har jag tränat och tävlat med brukshundar, vallhundar och jakthundar. På dåvarande Arméns hundskola utbildades jag på minhundar och bevakningshundar. Egna hundar genom åren har varit schäfer, bordercollie, tax, basset, beagle och stövare och våren 1989 kom vår första vorsteh in i familjen. Stående fågelhundar fastnade jag ordentligt för och kompletterade så småningom med pointer.

Under åren har jag, förutom hundägarutbildning och dressyrkurser, åtagit mig träning av hundar för skilda användningsområden.  Trots alla år av ”hundjobb” måste jag erkänna att jag inte kan räkna mig till den lilla exklusiva skara dressörer som vet allt och aldrig misslyckas. Å andra sidan är kanske detta, att man aldrig blir fullärd, det som gör det så förbaskat roligt att hålla på?

 

Målsättning
Målet med vår uppfödning är att få fram exteriört och mentalt sunda jakthundar, användbara till det mesta inom jakt. Vi vill ha hundar som fungerar på både fält, fjäll och skog.  Självklart ska de också fungera som trevliga familjemedlemmar.

Ett par egenskaper prioriterar vi högt, arbetslust och dresserbarhet, något som inte är det lättaste att förena alla gånger. Nåväl, att ha en fin målsättning och höga krav är bra, men mer intressant för presumtiva valpköpare är att resultatet ligger i nivå med målsättningen. Att fullt ut nå sitt mål gör man aldrig, men så här långt är vi mycket nöjda. Meriterna för hundar från vår uppfödning är svårslagna.Läs mer om våra hundar under Rubriken Hundar och uppfödning  i menyn till höger.

Januari 2009

Anders och Christine

5 kommentarer till “Välkommen!”

 1. Hej Anders! Grattis till en riktigt, riktigt snygg hemsida. Tydlig och välstrukturerad. Gott gry i gubben tydligen, med känsla för det som känns fräscht. Må så gott och hälsa Christine

 2. Hej Anders

  Den nya hemsidan ser mycket bra ut. Jag lyfter på hatten .

  Grattis.

 3. Åsa Holm-Carlsson skriver:

  För ovanlighetens skull blir även jag
  stum – av beundran. Bara ett ord:
  EXCELLENT!

 4. doris skriver:

  Har suttit och njutit av dom fina bilderna i bilspelet,
  Hälsningar från en som har en mindre storlek på hund
  Cihuahua och Yorkshireterrier

 5. Sofia Björk skriver:

  Måste bara säga att ni har fått en kanon snygg hemsida!!
  Å ska du veta att gamla Cissi är så otroligt snäll mot Elise!!
  Hon är ju inte uppvuxen med barn så det är förvånande..
  Hemmavid kallar vi Cissi för pansardrottningen eftersom hon flyttar på möbler, Elise och dylika ting ;)helt omedveten sin förmåga..

  Må så gott< kram Sofia

Lämna en kommentar