Är det sant det vi läser i tidningarna eller ser på TV?

Nja, alla vet att det blir fel då och då, beroende på vem som skriver eller pratar, ibland också så vinklat att man blir smått mörkrädd. Vad jag vill komma fram till är att det självklart är så med den här sidan också. Det ni läser är vad jag tycker om saker och ting, det är ju min hemsida och det är mitt sätt att jobba med hundar jag försöker beskriva. Det finns ingenting som säger att mitt sätt är det enda rätta – jag har sagt det förut och säger det igen – tänk till vad som passar dig och din hund!

Ros och ris
Då och då skriver jag om jaktprov, hundklubbar och funktionärer. Oftast är det positiva saker, vilket det sällan eller aldrig blir någon reaktion på. Ibland dristar jag mig till att komma med kritik och då kommer ofta reaktioner som ett brev på posten. Ibland får jag medhåll och ibland får jag skäll. En kväll roade jag mig att gå igenom sportsidorna i några tidningar, att jag läser sporten är annars en sällsynthet. Några gamla nummer av Hundsport fick också en genomomgång. Oj, oj vilka smällar det delades ut både till arrangörer och till funktionärer. Jämfört med detta tycker jag nog att det jag skriver är ganska så försynt. Men självklart finns det folk som tar illa upp av kritik det finns alltid de som tar åt sig i stället för att ta till sig.

Med alla kurser jag har får även jag ta en och annan smäll på hemsidor ute på nätet, konstig vore det annars. Känns det som det är berättigat blir jag så klart förbannad – på mig själv, och försöker göra bättre ifrån mig på nästa kurs. Känns det som det inte är berättigat – nåväl, alla har rätt att ha en åsikt och framföra den.

Här vore det intressant att få några kommentarer från er som brukar besöka våra sidor! Ska jag vara en snäll gosse och bara skriva om det som är positivt om klubbarna, proven och funktionärerna eller ska jag våga mig på att någon gång tala om vad jag tycker är fel, vad tycker ni?

Jaktjournalen
Apropå tidningar kan det kanske vara kul, inte minst för er som var här på fågelträning förra året, att läsa nästa nummer av Jaktjournalen. Då kommer reportaget som gjordes från en av kurserna och även ett reportage från en Skånejakt hos Lasse och Jenny i Åhus. Tidningen finns i butikerna den 18 maj.

9 kommentarer till “Är det sant det vi läser i tidningarna eller ser på TV?”

 1. jimmy iskövde skriver:

  va dig själv så blir det bra

 2. Lennart Gullberg skriver:

  Det är underbart med människor som vågar ha åsikter,
  och inte gömmer sig bakom signaturer på något forum.
  Jag har bara hittat ett bra forum, finns på engelsksetter.se,
  där får man inte vara anomym.

 3. Sanna skriver:

  Eftersom du ställer frågan så kommer här min åsikt.

  Det viktiga när man kommer med öppen kritik är att den är ärlig och inte anonym, välgrundad och saklig samt att man skiljer på skitprat och kritik.
  -Landin, det är din sida och du gör som du vill
  Hittade följande text på sidan som Gullberg rekommenderar och jag tycker du kan resonera likadant.
  Citerar: det här är Min sida, Min blogg och Mitt forum möt mig dä och ni har min respekt!

 4. Jensh skriver:

  Anders, jag tror många av oss anser dig stå över påverkan från ”det yttre” i de fall som man bara är ute efter att klaga, gnälla, kritisera eller bara bråka. De som envisas med det har sällan läst eller förstått allt, de intresserar sig inte för varken helhet eller sanning, utan mest för sitt eget behov av att ventilera… Så kör på, många läser, många njuter, inte alla håller med, men man kan ju välja att inte gå in på DIN sida isf!!!

 5. Lena o Johan Karén skriver:

  Håller med föregående:
  Va dig själv så blir det bäst!

 6. Agneta Ericsson skriver:

  Anders, självklart skall du fortsätta som du gjort hitills! Du gör väl alltid som du vill och det är väl det som tilltalar, i alla fall det flesta av, oss!

 7. Ann-Sofie skriver:

  Anders, Klart att du får kritisera på din sida. Det gäller väl bara att göra det på rätt sätt. Inom den ideela verksamheten är det ibland svårt att hitta funktionärer. Det är lätt att klaga på andra men att ställa upp själv är inte lika självklart. Ofta kör man slut på folk eller annat strul. Det är väl lite som med hundträning. Det gäller att ”lura” till rätt beteende. Mer morot än piska.
  Jag vill tacka för en toppenbra hemsida. Har följt den i många år men med den nya layouten så blev det super. Bra för oss som inte är ute på provbanan längre utan kan hänga med ändå.
  Lycka till!
  Ann-Sofie

 8. Mattias skriver:

  Själva poängen med att läsa den här sidan är att man vill läsa dina ord. Den dagen du tar bort dina åsikter är den inte alls lika intressant.
  Den som bara säger ja och håller med för sällan utvecklingen framåt.

 9. Åse skriver:

  Ja, jag kan bara hålla med de andras kommentarer här.
  Hur skulle världen se ut med bara Ja-sägare? Lite som den ser ut antar jag. Det är få som vågar stå för sitt ord och sin åsikt vilket ofta får resultatet att inget händer och alla går o gnäller för sig själv.
  Jag gillar att du är ärlig, då får jag själv oxå upp ögonen och kan fundera på vad jag tycker.

Lämna en kommentar