Britta en vattenglad pointer

brittasimmarBritta, nu drygt fyra månader är fortfarande en mysig lättjobbad liten pointer. Dessvärre har jag jobbat lite väl mycket med andras hundar på bekostnad av mina egna så träningen med Britta har fått stå tillbaka.

Med en utomhustemperatur på 26 grader tyckte jag det var läge för en paddeltur i sjön med vovvarna och hög tid för Britta att få lite vattenvana. Även en pointer ska så klart kunna ta sig över små vattendrag om det behövs för att kunna bärga en fälld fågel. Det krävdes inte mycket lockande innan Britta bestämde sig för att följa med på en liten tur.

Annars har det som sagt varit dåligt med träningen.  Det fria följet sitter hyfsat bra, hon går vid sidan tillsammans med den övriga flocken.  Inkallning och stopp verkar fungera även i relativt svåra situationer men säkert kommer det att behövas en påminnelse så småningom.

Förbudet mot att jaga kaninerna verkar fungera bra, jag släpper ut henne ensam och kaniner finns under var och varannan buske, det vill säga hon har alla chanser att synda – men hon håller sig i skinnet. Står för kaninerna gör hon men ingen jakt.  Jodå, jag vet, när hararna skuttar iväg på fälten kan det hända saker men en riktigt god början till en harren pointer vill jag påstå att jag redan har.

Vad jag jobbar med då och då är det fria apportsöket – bekväm träning för mig och Britta tycker det är kul och börjar bli riktigt duktig. Utkommando och klockan har vi provat på men som det såg ut var det lite tidigt för henne och som jag ser det är det fria apportsöket hel klart västentligast.

Bara ett par månader kvar
Tiden springer iväg och det är faktiskt bara ett par månader kvar tills det roliga börjar – att se hur Britta handskas med fåglarna och hur hon ser ut att springa på marken och utnyttja vinden…

Under tiden vid sjön passade fiskgjusen på att hämta en fisk. En härlig syn att se dem dyka från hög höjd och en karp då och då bjuder jag gärna på. Betydligt mindre kul är det att se höken dyka efter mina fasaner….

Ett par bilder av fiskgjusen ser du här nere, tyvärr fångade han sin firre för långt ifrån mig för att jag skulle kunna föreviga detta.

En kommentar till “Britta en vattenglad pointer”

  1. Thomas Ellefsen skriver:

    Hei Anders.
    Det ser ut som Britt oppfører seg som en Kv. Tidlig utviklet og med masse medfødt klokskap. :)
    Hils Christine, og riktig god sommer.
    Hilsen maleren og Violet

Lämna en kommentar