Första valpträffen för N-kullen

20090621-n-kullen-valptraff-1-143Efter att ha avverkat både midsommarhelg och valpträff får det räcka med en kort summering av dagens valpträff. Lite smått nervöst är det alltid på första träffen, hur man än anstränger sig för att göra en vettig parning så känns en valpkull alltid lite som ett lotteri, det var ju dessutom Janas fösta kull.  Men helt klart kunde jag vara lugn – valparna var trevliga och framåt och de allra flesta valpköparna hade gjort ett jättebra jobb under de två månader de haft sina valpar. Inte minst en och annan av dem som nu hade sin första stående hund imponerad med sitt sätt att jobba med sina valpar. Trevligt att se!

Förutom våra egna valpar hade vi en vän här med sin nya förmåga från Tyskland.

Som alltid fanns det en del moment som kunde ha gått lite bättre och med högre krav på ovillkorlighet men det är ju därför vi har valpträffarna. Ingen begär att allt ska fungera på första träffen.  Till nästa gång räknar jag så klart med att nivån på lydnaden har höjts ett snäpp eller två – men med bibehållen glädje och frimodighet hos valparna! Det är inte så lång tid kvar innan det är dags för fågelträningen och utan en bra lydnad vill jag inte ha någon hund för fågel…

Några bilder ser ni här, det är Jonas Paulsson som bjuder på dessa, vill ni se fler bilder så titta in på www.weimaranersidan.se/

2 kommentarer till “Första valpträffen för N-kullen”

  1. Mikke A skriver:

    Tack för en trevlig och givande dag! Det blev en morot för den framtida träningen. För oss som inte har sett en vuxen vorsteh i aktion tidigare var det spännande att se Jana i kaninhängnet. Vi ser fram mot nästa träff, tur att det inte är så långt att åka… /Mikke och Stina

  2. Emeli & Doris skriver:

    Tack för att vi fick vara med! Alltid lika nyttigt att åka till dig och upptäcka vad man har missat när man gått hemma och sölat..
    Nästa gång kommer jag att ha med mig vatten monstret Dunder Doris B-)

    /En tacksam valpägare

Lämna en kommentar