Britta börjar förstå vad det går ut på…

Britta sex månader

Britta sex månader

När jag kom med min första pointer Asco till en träning var den någon som sa ”jasså, du har gjort det lätt för dig och skaffat en pointer”. Och nu när jag har haft Britta, dotter till Asco, några månader kan jag bara instämma. Att få till en fungerande pointer kräver inte mycket energi och trevligt är det hela tiden. De fina bilderna är det vännen Mattilas Nääs från Leksand som bjuder på.

Britta finner fågel

Här är filmen som flash för er som har problem med länken ovan.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

7 kommentarer till “Britta börjar förstå vad det går ut på…”

 1. Jonas skriver:

  Hej!

  Anser du det lättare/mindre tidskrävande att få till en fungerande fågelhund av en pointer än en vorsteh?

 2. Hej Anders. Vill bara bekräfta att Pointern är lättlärd, førr mer än 30 år sedan läste jag i Jaktmarker & Fiskevatten ett flott repotage om fågekhundarnas Ferrari, där stod det att den var mycket lätt att få till jämnført med dom andra fågelhundarna och den perfekta hunden att starta med (undan tag finnes). Då hadde jag slitit med en Irsk & ett strihår. På samma dag børjade jag leta om fakta ang Pointern som verifijerade vad jag läst , veckan senare var det valp i huset och det har jag inte ångrat på ,nu är det fyra st i hundgården. Ha en fin jakt ! Allt är inte svart när det gäller fågel till gången enligt rapporter jag fått.
  Mvh
  Christer Wallerby

 3. anders skriver:

  Hej Jonas
  Ja det vill jag nog svara ett klart Ja på, men med reservation att jag, jämfört med vorsteh, har avsevärt mindre erfarenhet av pointer.
  / Anders

 4. Jonas skriver:

  Ok. Förklaringen ligger i rasens mentalitet? Kan du utveckla?

 5. Björn Meijel skriver:

  Nja, om man skriver som Christer Wallerby tycker jag att man gör lite lätt för sig, för visst är det som så att precis som inom alla raser så finns det individer bland pointrarna som är mer eller mindre lättlärda. En del individer lär sig snabbt och enkelt (samarbetsvilliga) medans andra kan uppfattas som mer svårlärda. Sedan är det upp till oss som bedriver avel att välja rätt föräldrardjur, dvs avla på ”will to please”. som det så fint heter.

 6. anders skriver:

  Visst är det som Björn skriver att det är stor variation på individer och Björn har dessutom avsevärt större erfarenhet än jag av de brittiska. Tiden räcker inte till just nu för att utveckla varför jag likväl anser att det är lättare att få till en pointer så det får vänta ett tag och kanske bli ett separat inlägg här på sidan, för intressant är det onekligen.
  / Anders L

 7. Valet skriver:

  Vore mycket intressant att höra era (Anders mfl) åsikter om skillnaderna i att ”få till” en pointer vs vorsteh. Helt enkelt de olika rasernas pluss och minus. Vet att det skilljer mellan olika linjer, men i generella drag iaf.
  / En som har bestämt sig till 50%…

Lämna en kommentar