Mer om riptillgången

http://svtplay.se/v/1638235/daligt_med_ripa_i_fjallen

Har man bara en hund och dessutom en unghund är det så klart inte så kul om det är dåligt med fågel, då skulle jag kanske satsat på några dagars träning på rapphöns i stället. Att låta en unghund springa timme efter timme på tomma marker är ingen hit och ger ingen bra start. När jag efter träningen är säker på att allt fungerar kan skogsjakten vara ett alternativ, med lite tur hittar vi mer fågel än på fjället. Om inte annat så lär det inte vara så mycket folk i skogen…

En kommentar till “Mer om riptillgången”

 1. mikael skriver:

  Hej Anders!
  Man hör dagligen på radion att riptillgången verkar vara dålig?
  har kollat här hemma i skogen,verkar inte vara några mängder med skogsfågel heller,det verkar vara mer Varg än skogsfågel!!!
  Det känns inte riktigt rätt att vara beväpnad med klass 1 vapen när man jagar skogsfågel över stående fågelhund, det blir tredje året jag gör det,men det blir en vana, har ej funnit nåt bra recept på varg går inte ens att äta rökt så den hamnar på rävåteln som alla andra as.
  /Micke

Lämna en kommentar