Dubbelvarning för Arxus – stövlar och kängor

Det kommer mer om jakten och hundarna, jag lovar, men först måste jag få avreagera mig.

090906_fjäll09_0016Om Arxus gummistövlar har jag skrivit tidigare, fodret på mina stövlar höll i några månader innan det gick i trasor. Trasiga, nästan nya, Arxus stövlar drabbades också en kursdeltagare av för någon månad sedan. Då var det hål rakt igenom skaftet efter två dagar i den lätta terräng jag har runt gården…

Jomenvisst, kanske är jag lite dum som då köpte ett par kängor av motsvarande märke? Men bråttom hade jag och reklamen lät ju bra… Gick med de nya kängorna några dagar innan jag gav mig ut på jakt och sköna på fötterna var de onekligen.

Det tog en dags jakt på skog och blötmyrar innan jag blev kall och rejält blöt om fötterna! Dubbla membran var det enligt reklamen – kanske det var de dubbla membranen som gjorde att kängorna var mer eller mindre hopplösa att få torra igen. Som tur var hade jag med mig mina alltid lika pålitliga Le Chameau gummistövlar så jag åtminstone några dagar kunde gå med torra fötter.

Generalagenten för Arxus är Woodline och för mig verkar det som om produkterna som säljs är designade av affärsmän för affärsmän…

Jodå, jag får säkert ett par nya kängor, men det är en tröst för tigerhjärtan – grejor för jakten måste bara fungera! Det är långt till butiken på fjället. Med andra ord – köp inte skiten!

Som utlovat kommer en sida om kläder och utrustning så småningom. Har ni några bra tips på bra grejor eller sånt som inte borde säljas är ni välkomna att höra av er med ett mejl.

3 kommentarer till “Dubbelvarning för Arxus – stövlar och kängor”

 1. lars olof friberg skriver:

  Hej Anders
  Jag har talat med Woodline – Magnus Apler.
  Han informerar mig om att Woodline testat dina arxuskängor.
  En var hel och den andra hade ett stickhål i flärpen framtill.
  För mig känns det som ni återger två helt olika versioner.
  Jag undrar bara vem som är närmast sanningen ?
  En ide vore väl att Du kontaktar Magnus Apler och reder ut vad som är riktigt ocg sedan informerar mig så att jag kan stå för vad vi säljer i vapenaffären.
  Hälsningar
  Lars Olof

 2. anders skriver:

  Jag hade sällskap på jakten som kan intyga hur jag efter en jaktdag tömde vatten ur två kängor. Om det blir stickhål i kängan efter en dag på blötmyrar så är det riktigt riktigt dåligt. Hur testen är gjord som säger att det inte är något fel på en av kängorna vet jag inte men inte kan det vara någon praktisk test. Och helt klart är att jag inte skulle komma på tanken att lämna tillbaka något som fungerar.

  Kul om Magnus Apler också förklarade hur ett par stövlar kan ha så dåligt hållfasthet…

  / Anders L

 3. Rade Banjac skriver:

  Hej har arxus kängor är inne på mitt 3 par på garantin som läcker in vatten. Riktigt dåliga kängor :( 

Lämna en kommentar