Du och skytten

Provdag i dag för mig och Kickan. Provet gick i Tidaholm hos Tomas och Ingrid Olofsson på kanske några av de finaste marker som finns i vår del av landet. Inte nog med att markerna var fina, jag fick också uppleva en domare, Göran Stamborg, som så snart hundarna stod för fågel och vi kom nära situationen yttrade de där orden som jag gillar så väldigt mycket att höra från en domare, ”du och skytten” . Önskar jag fick höra detta lite oftare på proven även i södra delarna av landet. Med andra ord domaren överlät direkt situationen till hundföraren som, om denne är rutinerad kan placera skytten där han vill och sedan låta hunden resa. Eller om föraren är mindre rutinerad låta skytten avgöra vad som blir bäst.

Nåväl, med de rutinerade skyttar som var med i dag, Tomas Olofsson och Jan Törnquist, behövde förarna inte bry sig om skyttarna. De fåglar som de siktade på föll som stenar från himmelen. Nåja, en del av stenarna hoppade omkring och flaxade lite på marken… Det var nog snarare så under dagen att en del av förarna hade önskat att skyttarna var något mindre rutinerade – knallapporterna blev lite väl många och en kastapport är som bekant ofta betydligt lättare. Det får mig onekligen att fundera lite på det där med att vi faktiskt har en hel del hundar till och med i elitklass som det aldrig fällts en fågel för, är det verkligen rätt att vi har det så?

091108_prov tidaholm_0004Grattis och tack
Ett jättegrattis till Catarina Alleborg för ett välförtjänt 1:a pris till unghunden, en eloge till Hasse som trots en rejält flaxande fasan lyckades hålla Sigge på mattan utan knallapportering och ett stort tack till Tomas och Ingrid för fina marker och en trevlig dag!

Sist men inte minst – ett tack till min Kickan för att du är en sådan jäkla go hund och blev min sjunde jaktchampion i dag, och också kennel Landinarnas tionde jaktchampion. Löjligt att tacka en hund på sidan? Kanske det, men det skiter jag i, det är min sida och jag gör som jag vill…

12 kommentarer till “Du och skytten”

 1. Jimmy Johansson skriver:

  Grattis Anders.

 2. Henrik skriver:

  Bare en ting å si: GRATULERER

 3. Torun Brate skriver:

  Stort grattis till jaktchampionatet !!

 4. Peter skriver:

  Ett stort grattis Anders till dig och Kickan.
  jag försökte lista ut före jag läste detta inlägg här ovan vilken ”svamp” i ordningen detta blev, men det gick jag bet på..
  Sjunde jaktchampionen…. Det e´grymt, vi lyfter på hatten och bugar.

 5. Jan Ericsson skriver:

  Grattis Anders!
  Jag är inte så lite imponerad…..
  MVH

 6. Cattis skriver:

  Tack för grattis-hälsningen Anders och ett STORT GRATTIS till dig för Kickans nya titel SJCH.

 7. Michael F skriver:

  Först: Grattis till JCH! Vidare: 100% rätt det du skriver i avsnittet ”Du och skytten”, såväl angående att överlåta ”situationen” till förare och skytt som detta med elit/segraklasshundar det aldrig fälls vilt för…Tack!

 8. Lisbeth skriver:

  Grattis Anders! Alltid lika härligt att logga in på din hemsida och läsa:)

 9. Daniel & Rally skriver:

  Grattis Anders & Kickan, det är stort!

 10. Louise med Z skriver:

  Vi är så stolta över dig – du är verkligen en fena på hundar! Nu är du mogen att prova det svåraste av allt – det börjar på dubbel-V
  Warmaste gratulationer!!!

 11. Hasse Eliasson skriver:

  Tack Anders för dina värmande ord om Sigge och mig.
  Med ett bra hundämne och med en super lärare som dig Anders så kan även en gamal gubbe som Hasse få till det ibland.

 12. Eva&Spot skriver:

  GRATTISGRATTISGRATTISGRATTIS!
  TILL JAKTCHAMPIONATET.

Lämna en kommentar