Du visar hur du börjar träna reviering med din vorstehvalp i filmen, jobar du på samma sätt med en brittisk hund?

Nja, jag är ju ganska ny på det här med brittiska hundar men det är nog så att de har mer med sig från början när det gäller reviering. Inte minst så är de betydligt mindre benägna att fastna i luktfläckar och annat gott på fälten. Min pointer Asco revierade bra från början men jag fick jobba en del med att få honom att gå ut till kanterna på fälten, eller åtminstone att göra lika stora slag åt varje håll på stora fält – alltså precis som jag försöker visa i filmen när jag jobbar med Jana. Djupet i slagen fick jag också putsa en del på, likaså att få honom att vända vid kanterna på de mindre fälten, detta ser du också på filmen. Jag vill inte ha en hund som går 100 meter rakt ut mot vinden på fältet, inte heller en hund som jagar på fältet intill där jag själv jagar.

Lämna en kommentar