Jag har läst dina träningstips men förstår inte riktigt vad är det för skillnad på stannakommandot och sittkommandot…

Detta är många som frågat och jag inser att jag har varit lite otydlig i träningstipsen, i boken förklaras detta på ett bättre sätt hoppas jag.
Stanna och sitt är precis samma sak egentligen, själv använder jag enbart kommandot stanna. Självklart kan du använda sitt om du vill. Att det är två olika avsnitt i träningstipsen beror på att avsnittet om sittkommandot är en kvarleva från en tidigare liten bok jag delade ut till mina kursdeltagare när jag mest höll på med sällskapshundar och brukshundar. Men i avsnittet skriver jag en del om grundprincipen vid inlärning och jag tycker detta är värt att läsa så därför har avsnittet har fått vara kvar. I avsnittet om stannakommandot går jag igenom hela träningen av det stoppkommando du behöver för en stående fågelhund och som sagt vilket kommando du sedan väljer spelar ingen som helst roll.

Lämna en kommentar