Landinarnas Maggan och Mats

Landinarnas Mats "Aron"

Landinarnas Mats "Aron"

Två hundar som jag sett på fälten den senaste tiden är Maggan med husse Claes Håkansson och Mats, eller ”Aron” som han nu kallas, med husse Lennart Kareld. M–kullen är fortfarande unghundar med det kunde man knappt märka när man såg dem på fältet. Båda har en stor portion naturlig reviering i kroppen och en riktigt bra motor som räcker väl till även om markerna håller dåligt med fågel. Maggan imponerade med en situation på rapphöns som helt klart var av förstaprisklass, och till och med jag var helt nöjd med den lydnad och förighet som Claes fått till på Maggan – bra jobbat Claes! Aron gick som sagt suveränt bra – men nu är det nog väldigt hög tid att han får lära sig att lyda på signalerna…

Är det mycket begärt?
Som jag brukar säga, våra jaktkompisar får bo inne hos oss, mysa framför TV:n på kvällarna, en mjuk hundsäng att sova i (egentligen flera stycken eftersom de brukar äta upp en och annan) och mat på regelbundna tider – är det då så mycket begärt att de lyder två eller tre kommando? Det tycker inte jag!

Lämna en kommentar