Allt gick enligt plan

svinJodå månsken var det i natt och efter att i stort sett ha hållit mig till enbart fågeljakt ett antal år nu var det nästan lite nostalgiskt att sitta och vaka i månskenet, det var åtminstone 25 år sedan senast och då vara det mer regel än undantag att jag tillbringade månljusa nätter med att vaka på räv.

Först kom hararna sedan rådjuren tätt följd av räven och sist grisarna som var vänliga nog att dyka upp redan strax efter midnatt, så väntan blev inte så lång. Jag fick skjuta min första gris och den ekologiska och klimatsmarta Julskinkan är räddad.

Ett jättetack till Peter Börjesson på Hede som inte bara låter mig hålla till på sina marker med fågelträning och fågeljakt utan som också ställde upp med en snabbutryckning i dag på morgonen och visade mig hur en gris ska tas om hand på bästa sätt med trikinprover och allt…

5 kommentarer till “Allt gick enligt plan”

 1. Suzie skriver:

  Grattis till din första gris! Hoppas skinkan smakar bra. Christer är avundsjuk, han har varit på grisjakt men inte lyckats fälla någon.
  Hur är det med Kickan?
  Ge henne en puss från mig och Knutte.

 2. Jensh skriver:

  Jösses, tyckte precis du sa att du aldrig skulle kunna tänkta dig att sätta dig och slänga bort en kväll på att vaka gris… 😉 Men, grattis!

 3. anders skriver:

  Ja så går det när jag blir riktigt irriterad… Och när mina fodertunnor natt efter natt saboteras, ja då blir jag väldigt väldigt irriterad och så går det som det gick för sabotörerna.

 4. Micke skriver:

  Var det tunnorna vi fyllde? Dra då till åt en Gris till.
  grattis till den första.

 5. Joni Viitanen skriver:

  Välkommen in i vildsvinsgänget :-)

Lämna en kommentar