Nyheter i kursutbudet för 2010

Äntligen går vi mot ljusare tider igen. Såg i tabellen för solens upp och nedgång i Svensk Jakt att i slutet av januari har dagen förlängts med en timma. Trevligt – då kanske man får gjort lite mer av allt man inte hinner med, eller orkar ta tag i den här mörka tiden på året…

Som många vet och väntar på så kommer kursprogrammet att finnas här på sidorna vid 12–slaget på nyårsafton, förutsatt att allt med uppdateringen av sidan fungerar. Ni kommer att finna det under ”Våra kurser” i menyn till höger.  Det fasta kursutbudet kommer att vara något mindre i år – jag har ju lovat mig själv att ta det lite lugnare. Men ni som tycket det ser glest ut måste också tänka på att en del grupper och klubbar redan har bokat tider, så våren kommer som vanligt att bli hektisk.

Nyheter
Grundkursen och fortsättningskursen ersätts av en enda kurs där vi tränar lydnad, apportering, dirigering och eftersöksgrenar. Det har ju faktiskt visat sig tidigare år att många i grundkursen redan efter ett par tre lektioner ligger väl i nivå på dem som anmält sig till fortsättningskursen. Förhoppningsvis kommer detta att gå bra och som vanligt lär vi nog se till att de som kommit lite längre ska få uppgifter att träna på som passar den nivå de är på.

Den ”vanliga” instruktörs/uppfödarkursen kommer inte att vara med i programmet. Instruktörskurs kör jag enbart åt klubbar som redan bokat.

Brittiska hundar
En blandning av brittiska och kontinentala hundar i kurserna tycker jag inte fungerar så där jättebra. Det blir helt enkelt lite väl mycket träning som många av förarna till de brittiska inte har så mycket glädje av, exempelvis vatten och spår. Jag har haft väldigt många brittiska hundar här på privatlektioner, inte minst från Norge, och har fått önskemål om en kurs enbart för brittiska. Tyvärr räcker inte helgerna till så jag har planerat en kurs som omfattar två vardagar med en månads mellanrum. De som verkligen vill jobba med sina hundar har då alla möjligheter att få gjort väldigt mycket av den tränings som ska till för att få en fungerande hund till höstens jakt. Skulle vi se att det behövs kan vi eventuellt lägga in en extra dag…

Privatlektioner
Kommer att fortsätta som tidigare men redan nu kan jag säga att under april, maj och juni kommer det inte att finnas tid för lektioner. Det vill säga passa på före eller efter dessa månader.

Ingen anmälan före kursprogrammet ligger på hemsidan – och läs igenom all information som finns innan ni anmäler er!

Nu går vi in för att fira Jul – En riktigt God Jul och ett Gott Nytt år till er alla!

Anders L

4 kommentarer till “Nyheter i kursutbudet för 2010”

 1. Jan Ericsson skriver:

  God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!
  önskar
  Jan Ericsson, Visby

 2. Eva&Spot skriver:

  Gott Nytt År!

  önskar

  Eva & Spot, Lomma

 3. Sanna skriver:

  Toppen bra ide med träninsdagar för oss Britter
  Ha en trevlig Nyårs helg!
  Hälsningar Sanna

 4. Michael Fossum skriver:

  Gott nytt år på dig och dina! Tack för trevlig Julpresent – härlig film!

  Michael

Lämna en kommentar