Någon som tittar på OS?

Landinarnas Kickan. Foto Torun Brate

Om ni nu kollar på OS har ni säkert hört att fler av våra superidrottare får hjälp med mental coaching vad jag funderar över är om inte det vore på sin plats för fler av oss hundförare också… När jag hör folk berätta om sina fågelsituationer och när jag läser på olika hemsidor på nätet om alla fantastiska fågelsituationer avslutar väldig många med ”han/hon var lugnt i flog” eller ännu ett strå vassare ”komplett lugn”. Att vovven fått ett stoppkommando är mer eller mindre underförstått.  Men att hunden respekterare fågel i luften ska ju vara en självklarhet om vi släpper hunden på jakt eller fältträning och inte mycket att orda om.

 Kanske är det så att fler förare borde ha det mentalt programmerat att det ska vara självklart att hunden ska respektera fågel i luften. Om det vore så kanske både den förberedande träningen och också reaktionen på om det inte fungerar någon gång bli mer bättre. Fundera lite på det…Visst jag skriver säkert samma sak någon gång men då är det förhoppningsvis en valp eller unghund som har haft sina första fågelsituationer men om jag skriver eller säger så när det gäller en vuxen hund så lovar jag att skämmas lite och försöka ställa om mig mentalt…

Lämna en kommentar