Aptus Nutrisal

Under september månad 2009 skrev jag några rader om Aptus Nutrisal, en vätskeersättning för hund som jag provat. Vad jag inte visste då var att Nationella Dopingkommissionen på ett möte samma månad har satt sju dagars karenstid för natriumbikarbonat (natrumvätekarbonat) i alla former före och under tävling – och dit får vi väl räkna våra prov vad nu än SVK behagar kalla dem. Narriumbikarbonat ingår i såväl Aptus Nutrisal som Resorb, den vätskeerstättning jag tidigare använde till hundarna. Det vill säga Ok att använda under jakten men inte på proven!

Ett tack till Carin Ahlstedt som uppmärksammande mig på vad som gäller! Carin är leg.receptarie
Antidopingansvarig i Svenska Draghundsportförbundet (SDSF) och dess delegat i Nationella DopingKommissionen för Hund (NatDopK)

Janas valpar
För er som undrar hur det går med Janas valpar kan jag bara säga att det går alldeles utmärkt. Vikten ökar som den ska och vi har sett att de så smått har börjat öppna sina ögon.  När valparna har nått tre veckors ålder är våra valpköpare så klart välkomna hit och bekanta sig med valpflocken.

2 kommentarer till “Aptus Nutrisal”

  1. ASTRID 6ÅR skriver:

    Hej Undra Vad Valpana Ska Heta Undra Vad Våran ska heta

  2. anders skriver:

    Hej Astrid
    Hanvalparna kallar vi för Owe, Olle, Otto och Orvar vilken som flyttar in till dig vet vi inte än men du kan ju välja ett alldeles eget namn på er valp som du kanske gillar bättre än det vi kallar dem för.
    / Anders

Lämna en kommentar