Jobb och åter jobb…

Inte bara jag som vill slippa koppel på hundarna...

Lydnad i stället för koppel...

Snön hade gått hårt åt anläggningarna men med 12 timmars arbetsdag under några dagar är det mesta fixat. Kaninhägnet har förhoppningsvis blivit lite säkrare mot intrång utifrån från minken och också mot rymningsbenägna kaniner från insidan.  En liten utökning av hägnet har det också blivit, ni som har varit här vet att det varit lite väl smalt på ett ställe men detta är nu fixat.

Voljärerna är reparerade och de rapphöns jag haft kvar under vintern har fått komma ut och lufta vingarna…

Tack
Ett jättetack till vännerna Thomas och Violet från Norge som gästade oss i Påsk! Trevlig var det som alltid men det var inte bara mat och fest – jag fick också en massa hjälp med allt jobb som måste hinnas med. Nåja lite hund hann vi med också, att få släppa på snöfria fält vara en höjdare både för hundarna och för oss. Men fasanerna som alltid brukar finnas på en av markerna syntes inte till, det är bara att hoppas att inte vintern gått för hårt åt dem.

Lite teori och praktik om de norska apportproven hanns också med vilket kan vara bra med tanke på alla norrmän som väntas hit på träning under våren. Apporteringsmomenten är helt klart lättare i Norge men självklart krävs det träning…

Hundjobb
Privatlektionerna har kommit igång och redan har de flesta av våra raser varit här. Men lite nostalgiskt var det onekligen då jag mjukstartade året genom att först ta emot en liten ullig dvärghund av obestämd ras och därefter en grand danois valp. OBS! Se detta ett undantag, jag tänker inte gå tillbaka till att jobba med sällskapshundar…

Lämna en kommentar