Settervecka

Den här veckan är det setter som gäller. En engelsk setter och en gordonsetter har varit här på några dagars träning enligt det nya konceptet. Ett par tre lektioner per dag och övrig tid får förarna jobba själva med sina hundar. Båda hundarna har varit trevliga bekantskaper, så också förarna. Att förarna dessutom orkat med att ta emot rejält med besk kritik från mig under flera dagar utan att åka hem måste väl ses som positivt. Jodå – mot slutet blev det en hel del beröm också – till båda förarna.

Bård Marcus från Nordnorge med sin gordonsetter Dino hade 180 mils enkel resa för att ta sig hit och även om jag alltid har som målsättning att våra gäster ska få ut så mycket som möjlig av träningen blir det onekligen lite extra press att leverera resultat med så långväga gäster…

Utveckling åt rätt håll
Med några dagars intensivt jobb händer det saker, både hundar och förare har utvecklats rejält åt rätt håll och jag kan nog garantera att Bård Marcus, som åker hem först i morgon, kan gå ut i markerna till hösten och fälla fågel för sin Dino och räkna med att allt fungerar.

Kajsa – den Engelska settern var en mjuk och försynt liten dam med rejäl jaktlust som också hon har alla möjligheter att utvecklas till en bra jakthund – men desto mjukare hunden är desto känsligare är den för att beröm och korrigeringar kommer rätt i tid och i rätt sammanhang – det blir till att fortsätta jobba med att få tajmingen rätt, vilket kan vara nog så svårt…

Fullbokat
Den här typen av träning är fullbokad fram till och med september månad i år.

2 kommentarer till “Settervecka”

 1. Robert Wikland skriver:

  Bästa ANDERS,
  Tack för leverans, av julklappen alltså. Jag får nu erkänna ,det var nervöst före, under och efter.
  Men så bra det blev för Kajsa o Pia, var som nya när vi till slut möttes efter alla strapatser.
  Så nöjda dom va, i vart fall Pia. Nästa gång, om vi får, vill jag vara med och upleva det hela.
  Tack Anders.
  Robert

 2. anders skriver:

  Tack själv och jag hoppas du får nytta av julklappen, var det något som Pia skulle träna på var det att berömma och mitt förslag var att hon skulle träna på dig!

  Ser gärna både dig, Pia och Kaisa här igen.

  / Anders L

Lämna en kommentar