Lite blandat

Det händer mycket just nu och här får ni en liten inblick i vad som hänt och är på gång just nu…

CM Pay
Ni som läst min bok eller varit på någon av mina föreläsningar vet att jag då och då citerar CM Pay, en föregångsman inom dressyr av stående hundar. Gissa om jag blev både överraskad och förvånad när det damp ned ett mejl från ett syskonbarn till CM Pay som ville tinga en valp av mig…

Hedrande och kul
Ett stort tack till Vestfold/Telemarkavdelningen av Norska Vorstehklubben som inviterat Christine och mig till sitt 75 års jubileum under Pingsthelgen. Vi ser verkligen fram mot att träffa fågelhundsvännerna i Norge och bevista alla aktiviteter som kommer att finnas i samband med jubileet.

Janas valpar
Valparna tar för sig allt mer och det är snart dags för de små att få komma ut en stund på gården och bekanta sig med naturen. Några av valpköparna har varit här och hjälpt till med socialiseringen. Inkallningssignalen ljuder när det är matdags och redan nu kommer samtliga valpar snabbt på benen så snart de hör signalen. Det är Eukanubas valpfoder vi använder och förutom till ett par kullar är det detta foder vi använt under många år och det med gott resultat.

Några bilder på valparna hittar ni i slutet av texten så också en fartfylld bild på gamle Albin drygt 14 år, men otroligt pigg för sin ålder. Till gamlingarna kör vi med Eukanubas foder för äldre hundar och att döma av hur Albin mår kan man inte klaga på detta foder heller!

Rävlock
Har nyss börjat läsa boken ”Om konsten att Locka räv” som Ulf Lindroth var vänligt att skicka till mig. Ulfs kunnighet och entusiasm för jaktformen går inte att missta sig på när man läser boken. Jaktsugen blir man och tveklöst kommer jag att försöka locka till mig en och annan räv så snart jakttabellen tillåter. Boken kan jag varmt rekommendera och den finns att få tag på genom Svenska Jägarförbundets förlag.   Ulfs Jaktkompis heter Landinarnas Moltas och som ni ser på en av bilderna har Moltas fått alldeles egna glasögon för skoterturerna.

Kåre Lotsberg
Kåre Lotsberg en välkänd och mycket duktig hundman från Norge har jag nämnt tidigare. Kåre har nu lagt ut en ny artikel på sin hemsida www.eraks.com ”Carl Tabel og intelligent flokklederskap”. Som allt annat som Kåre skriver är det klart läsvärt (och jag lovar, det skriver jag inte för att jag är omnämnd i just denna artikeln). Artikeln är också publicerad i senaste numret av den norska tidningen Fuglehunden.

För er som vill lära er lite mer om fågelhundar kan jag rekommendera att gå med i NVK och få hem Fuglehunden i brevlådan. Tidningen omfattar alla fågelhundsraserna och utkommer med sex nummer per år.  Fugelhunden har en upplaga som är ungefär tre gånger så stor som Svensk Vorsteh och innehåller ofta artiklar skrivna av de mest framgångsrika Norska förarna. Jag hittar ofta en hel del guldkorn som jag tar till mig och provar i mitt jobb med mina egna hundar.

Första badet för i år
En bra dag i dag – min söndagskurs har varit här! Man kan inte annat än att bli på gott humör när man ser hur hela gänget utvecklas från gång till gång.  Helt klart en av de bästa kurserna jag haft om man ser till förarnas vilja att förbättra sig själva och sina hundar. Bilder ska jag försöka komma med så småningom men lite synd var det att inte kameran var med i dag när Tina tog sitt förmodligen första bad för säsongen i mitt viltvatten. Snygg simteknik Tina och bra jobbat!

Att samtliga hundar på kursen har jaktlust har vi fått bekräftat med hjälp av mina vänner kaninerna. Ett ganska säkert tips är att vi nästa gång kommer att ha ett fungerande stoppkommando på samtliga hundar i gruppen, det är bara någon enstaka kvar nu som inte är riktigt framme…

3 kommentarer till “Lite blandat”

 1. Sofia skriver:

  Härligt med gamla friska och glada hund-pensionärer. Antar att det är Albin som hoppar över vattnet=)

 2. Henrik skriver:

  Herlige bilder av valpene.

  Siden til Kåre har adresse http://www.eraaks.com

 3. Per-Arne Isberg skriver:

  VALPDAGBOK.
  Min nye lille vän.

  Sveriges nationaldag.
  Tidig morgon. Sitter vid skrivbordet i mitt arbetsrum på andra våning-en i det stora gamla huset och tittar ut över Glafsfjordens lättande dimmor. Där gårdstunet möter vattnet ligger canadagässens ungar, i år ett tjugotal, tätt intill varandra – som en dunig, gulbrun bulle. Vuxna gäss står med sträckta halsar vaktande i en ring – runt. Paret kaja som bosatt sig i en knipholk i en al vid vattenranden jagar av och an efter mat till sina ungar vilkas hungerskrik hörs långt utom holkens väggar. Utmed vassranden simmar några skäggdoppingar och ett sällskap änder kommer flygande för att landa i ett stänk av vatten.

  I går kväll pinglade Anders: ”Kickan har valpat – åtta tikar och tre hanar – ligger i valplådan.”
  Till min stora glädje är en hane min – mitt andra strävhår. Jag kommer att hälsa på, och bekanta mig med min nye lille vän vid kommande månadskifte.

  Bästa hundhälsningar från Klockaregården i Stavnäs.
  P-A.I.

Lämna en kommentar