Om länkar och sponsring

Häromdagen surfade jag runt lite på lokalklubbarna hemsidor för att se hur det såg ut på länkfronten. Oj vilka skillnader det var. Flera klubbar hade inga länkar alls, några hade länkar enbart till SVK och de utländska klubbarna vilket kanske kan vara kul för en och annan men knappast för den breda massan av hundägare. Trevligt nog så såg jag följande text på min egen lokalavdelnings hemsida (det märks att vi fått en ny styrelse)

”Alla från nybörjare till proffs, kan ibland behöva få hjälp med att hitta lösningar till: – hundens dressyr, – behöver ha tillgång till fältträning. – är sugen på  jakt eller  kanske är ute för att köpa en ny hund hos någon uppfödare. Oavsett vad ni söker, så skall klubben här försöka sammanställa länkar, till våra olika aktörer inom klubben (länkarna kommer att i första hand presenteras inom vår egen lokalavdelning”). Detta är utmärkt och efterföljansvärt!  Som jag sagt tidigare är information nyckelordet om vi vill ha nya medlemmar och fler som startar på prov!

Fler lokalavdelningar där man hittar en hel del länkar till glädje för medlemmarna är Östra, Malmfälten, och Mellansvenska. Mellansvenska bjuder till och med på gratis annonsering! Kanske har jag missat någon men tveklöst borde en länksida värt namnet finna hos alla lokalavdelningar!

Och nej – jag skriver inte för att jag vill ragga kunder till mina kurser – på vår hemsida har vi i många år haft länkar till träningsmöjligheter runt om i landet.

Sponsring
När jag hade ett gäng norrmän här för ett par veckor sedan så skickade jag med några få böcker till klubben att ha som lotterivinster. Till min förvåning tog det inte lång tid innan jag såg vår logga bland sponsorerna på den inbjudan som fanns på nätet till klubbens 75 års jubileum. Detta vara definitivt inget jag begärt eller frågat efter – men nog kändes det bra och kanske något för fler klubbar att ta efter – om nu sponsring är något man sätter värde på…

Lämna en kommentar