Äntligen ett strävhår i topp!

Apportmästare 19-20 juni

Joachim Fribergs korthår öppnade helgens apporteringstävling med att lite överraskande plocka in nio apporter och med det höll han ställningarna ganska länge. När Stefan Bengtsson släppte sitt strävhår som med ett jämt och fint flyt i steget plockade hem tio var dock helgens apportmästare klar. Snyggt jobbat båda två – och äntligen fick jag se ett strävhår i topp! Nej Britta var inte med och tur var kanske det…

Ännu en kul träningshelg är över och som vanligt är jag helt slut efter helgen så ni får ursäkta om det inte blir så mycket skrivet om helgen denna gång. Men kul var det att ännu en gång kunna konstatera att samtliga förare fixade det som många anser som den största utmaningen – stopp för kaninerna. Bra jobbat allihop! Hedersomnämnande får Maria Granberg som fixade steg två i stoppträningen, vilket innebär att utanför hägnet söka igenom marken efter kaniner och givetvis fixa stoppet även här. Visst är det svårt men Marias korthår fixade även detta.

Självrannsakan
Två trevliga helger i följd men ändå är jag inte riktigt nöjd – med mig själv. Anledningen är att det har varit lite väl stor skillnad i förkunskaper när det gäller apportering hos kursdeltagarnas hundar. För mig känns det så som om vi inte kan göra övningar som är tillräckligt utvecklande för några hundar och förare och kanske blir övningarna lite väl svåra för andra. Ok – vi är två instruktörer och delar på gruppen då och då men lik förbaskat vill jag komma lite längre på en helg. Inför kurserna 2011 kanske det kan vara en god idé att försöka köra en kurs för dem som inte är klara med den grundläggande apporteringen och en kurs för de som har kommit lite längre och vill träna mer på dirigering och elitvatten?

Duktiga förare
Duktiga förare med duktiga hundar har jag haft på båda helgerna nu och det är så klart jättekul. Men samtidigt ger de mig lite dåligt samvete, åtminstone efter sådana här helger med bara lydnad och apportering. När det mesta sitter från början finns det inte så jäkla mycket jag kan tillföra… Kommer vi till fågel och fältarbete brukar det vara betydligt lättare att hitta något som kan förbättras för de flesta… Men ok – kommer de hit med en hund som kan kanske de får skylla sig själva och förmodligen kommer de inte för min skull utan för att de har hört ryktet om Christines goda mat…

Tack alla för en fin helg och för ert goda humör!

/ Anders L

7 kommentarer till “Äntligen ett strävhår i topp!”

 1. Åse Kyttä skriver:

  Ja du Anders! Oavsett vad så är jag alltid nöjd efter träningar hos dig! både träningen o maten!! Jag lär mig nya saker varje gång! Denna gången insåg jag att jag måste träna mer på apporten … o det i kanintätt område… :))
  Jag satsar allt på Elit i år samt fullbruksprovet! Vi får se hur långt det bär!!

  Tack för denna helgen!!
  Kram Åse

 2. Helena Thulin skriver:

  Bra träningshelg förstår jag. Kul att se bilder och läsa om duktiga förare och hundar. Extra roligt med fina omnämnanden av de 1 åriga korthårstikarna med sina duktiga förare/ägare Joachim Friberg och Maria Granberg.

 3. Emeli Mårdenius skriver:

  Heja heja Strävhår!!

 4. Maria Granberg skriver:

  Jag har fått ut jättemycket av denna helg! Jag tyckte upplägget var bra med två instruktörer vilket gjorde att man kunde välja lite vad som passade sig själv och sin hund. Jag har efter min hemkomst gjort en lista på saker som ska tränas och nötas mer av. och den listan vart ganska lång. Sist står det… Sluta tramsa, och börja kräv! =) Japp, nu skall här inte tramsas mer vid vattnet. Att på en helg med all den störning som finns tro att man skall fixa till massa saker tror jag är många ggr är optimistiskt. Att man däremot får reda på verktygen som man skall använda samt sporrningen av att se och lära av andra är mycket värdefullt. Och ja, jag ser fram emot att komma ytterligare en gång eftersom förutsättningarna hos dig och dina träningsmarker verkligen är optimala. Tack Anders och tack Peter för mycket bra helg.

 5. Gunilla Schollin-Borg skriver:

  Tack för en inspirerande och lärorik träningshelg! Faktiskt väldigt roligt trots att jag gör mängder av misstag. Det är bra med raka budskap som man kan fundera över.
  Jag fick med mig en ”annan” hund hem. En som lyssnar bättre, troligen på grund av Peters ”påhopp” i kaninhägnet. Tack för det!
  Få se om det håller eller om vi behöver mer nästa år.

 6. Nina & Tobias skriver:

  Tack för en mycket bra träningshelg, med god mat!
  Bella satt 10-10 idag på ESG.
  Så nu är det bättre kondition som gäller inför höstens jakter.

   

 7. anders skriver:

  Stort Grattis till Bella!!!
  / Anders

Lämna en kommentar