Emelies strävhår Doris i poinerklass på apporteringstävling…

Vinnar men med knapp marginal...

Nåväl, lika bra att erkänna på direkten, min lilla pointer Britta fick se sig slagen av ett korthår på helgens avslutande apporteringstävling och fick dela andraplatsen med Emelies svartskimmel Doris. Vinnare blev Anne Lundin med korthåret Hasselkrogens Zero – stort Grattis Anne, bra jobbat hela helgen!

Återigen en fin träningshelg med härliga förare och hundar. När det gäller apportering var de flesta hundarna långt komna redan innan de kom hit och helgens apporteringstävling bjöd på årets bästa resultat om man ser till samtliga hundar som var med.

Det som imponerade mest på mig var kanske då vi körde apporteringsövningar i kaninhägnet. Trots störningar av härliga dofter och skuttande kaniner fixade en hel del av hundarna att hämta in sina apporter – suveränt jobbat!

Jag avhåller mig den här gången från att nämna några enskilda hundar – det blir en för lång lista… Men Emeli måste jag bara nämna en gång till. Emeli var duktig redan första gången hon var hos mig på kurs för sisådär ett tiotal år sedan och sedan har det bara blivit bättre och bättre. Mycket bättre än så här går det inte att jobba med en hund! Jag är övertygad om att alla som var med i helgen var glada för att se hur långt man kan komma om man gör allt rätt – och inte är rädd för att träna… Så skönt att även en gamling som jag nu kan börja lära och inspireras av mina elever (åtminstone ska jag försöka lära mig något)

Tack alla som var här och hoppas ni fått med er en del tips som kan komma till nytta under den fortsatta träningen!

Peter Nilsson glömmer jag bort ibland när jag skriver här på sidan – men vad vore väl mina kurser utan Peter! Jättetack Peter – du är precis som Emeli, du blir bara bättre och bättre! 

4 kommentarer till “Emelies strävhår Doris i poinerklass på apporteringstävling…”

 1. Emeli Mårdenius skriver:

  Jag och Doris vill tacka för en jätte rolig helg!
  Tänk vilken tur att jag fick komma till dig för tio år sedan, och gå på kurs med min weimaraner Rut-Maja! Annars hade jag förmodligen missat allt detta roliga som man kan göra med en stående fågelhund! Det måste vara en häftig känsla, att ha öppnat dörren för så många människor om hur bra det kan fungera mellan hund och förare (jägare)!

  Jag har mycket att tacka dig och Peter för!

  Kram till Er och alla duktiga kursdeltagare :0)

 2. Anne Lundin skriver:

  Anders!
  Tack för en jättetrevlig och mycket inspirerande träningshelg! Det känns jätteroligt att kunna stå på egna ben och föra en jaktmaskin som Zero!
  Tack Christine för underbart god mat och fikapauser, mycket efterlängtade under dessa dagar!
  Kram /Anne och Zero

 3. Anne Lundin skriver:

  OCH Peter! Tack för all din hjälp och dina träningstips! Vi jobbar vidare med dem jag och Zero!
  /Anne och Zero

 4. Erik Ringnér skriver:

  Hej och tack för en trevlig helg… hoppas alla som vill något med sina hundar förstår vikten av att få hjälp och se andra hundar för att göra sin egen hund så bra som möjligt… Jag jobbar på och har nu fått en extra krydda under helgen för framtiden med Nipa! Allt var jättebra och förhoppningarna inför hösten är stora!!!
  /ERIK o NIPA

Lämna en kommentar