Generalrepetition

Ingrid, en uppskattad instruktör

Desto fler vatten man tränar i desto större är chansen att det fungerar som det ska på jakt och prov. Med detta i tankarna bar det iväg med söndagsgruppen till Ingrid och Tomas på Hedängens kennel för att få en sista test på om allt fungerade inför kommande prov.

På Hedängen finns suveräna träningsvatten där du kan välja från lätt unghundsvatten till riktigt svårt elitvatten. Ett trevligt omhändertagande och kloka ord om träning är också något du alltid kan räkna med från Ingrid och Tomas!

Hur gick det då för gruppen? Jodå – det är ju unghundar och eftersöksgrenarna i Ukl är ju vad de flesta ska klara av i höst och det lär inte bli några problem. Många har satt målet lite högre och provade på ett öppenklassvatten på ca 70 meter – grattis säger jag till de förare och hundar som fixade detta och de som inte fixade det fick förhoppningsvis en liten tankeställare på hur träningen ska läggas upp i fortsättningen.

Även jag har som vanligt fått en liten tankeställare hur jag ska kunna förbättra kursupplägget till nästa vår – en sak är säker, det kommer att bli betydligt mer träning på utkommandot, eller linjetag som retrieverfolket säger…

Kanonväder och lite grillning som avslutning på kvällen blev en fin avslutning på en fin kurs!

En enda liten detalj…
Lite tankar om träning kan jag inte låta bli när jag är igång att skriva. Säkert har jag skrivit detta tidigare men repetition skadar inte.  Det är ju ofta en enda liten detalj som gör att hundarna missar, eller inte presterar på topp. Fundera ordentligt på vilken detalj detta är och koncentrera träning till enbart detta – skit i all träning på det som hunden redan är duktig på.  Detta är vad jag själv gör när jag tränar mina eller andras hundar och det ger tveklöst resultat och det ganska så snart.

Lämna en kommentar