Gränslöst samarbete

Genom min bok och mina filmer har det sätt jag jobbar på med mina hundar så sakteliga spridit sig till våra nordiska grannländer. Instruktörer från Norge har varit här ett flertal gånger och förfrågningar har nu kommit även från Danmark och Finland.  Redan under sensommaren/hösten kommer jag att på i första hand valpträffar  ta med en elev från Danmark.

En del av er som kommer på de olika valpträffarna, mina eller andra uppfödares, kommer alltså att få en liten bonus i form av erfarenheter från andra än mig…

Under resten av årets säsong är denna form av ”utbildning” fullbelagd men under nästa säsong kommer eventuellt något mer tillfällen att erbjudas.

För att det ska ge något och vara komplett bör de som vill komma vara inställda på att komma hit vid minst tre eller fyra tillfällen om två dagar. Valpträff, Unghundsträning med lydnad och apport, träning på fågelsituationer för unghundar och gärna också en fältträning.

Krav
Priset kommer att vara mycket rimligt, jag räknar ju med att få lära mig en del själv också…Men ett ovillkorligt krav på dem som vill komma hit är att de har erfarenhet av egna hundar och också visat att de har kunnat klara av att nå hyfsade resultat med dessa. Tanken är ju att de ska fungera som instruktörer, privat eller för klubbarnas räkning och som jag nog sagt tidigare skulle åtminstone jag inte vilja ha simlektioner av någon som inte kan simma, golflektioner av någon som inte kan spela golf och knappast körlektioner av någon som inte har körkort . Kan de inte själva klara av det de ska lära ut så kvittar det mig hur jävla bra pedagoger de är.

Kurs i norr
Om nu någon där uppe i norr mot all förmodan skulle vilja träffa mig, för att kanske snacka skit, köpa bok eller film, eller något annat trevligt så kommer jag att vara i Jukkasjärvi den 20–22 augusti för att ha en liten föreläsning och en kurs. Mer information om detta på http://kiruna.cc/evenemang/2010/anders-landin-har-forelasning-om-fagelhunds-jakt

Njut av värmen, om några månader kanske ni står där uppe på taken och skottar snö igen…

/ Anders L

Lämna en kommentar