Golden retriever, Labrador retriever och jaktspaniel, plus lite om våra gamlingar…

Landinarnas Bettan

Kanske höjer någon på ögonbrynet, det är ju stående hundar jag jobbar med. Men några undantag får det bli när vänner eller gamla kursdeltagare hör av sig. Raserna i rubriken är några av de som varit här under vintern. Det är bara att konstatera, det finns mer än stående fågelhundar som är trevliga att jobba med – lättare också för den delen!  Vad jag egentligen vill säga med de här raderna är att jag varmt rekommenderar att ni vid tillfälle försöka hänga med som åskådare på någon träning av retriever eller spaniel. Det kommer garanterat att väcka tankar och ge inspiration till nya grepp och vinklingar på träning.  Åtminstone har jag satt upp detta på programmet för min del, om nu tiden räcker till när väl vårsäsongen kommer igång på allvar.

Gamlingar från vår uppfödning
Många av valpköparna förlorar man kontakten med efter något år och då är det extra kul då det droppar in något mejl där vi får höra lite om hur hundarna har fungerat och hur de har haft det under åren. Senaste rapporten var från B–kullen, det var Bettans matte, Malena Gustafson, som mejlade och skickade med ett par härliga Bilder – tack för det! Bettan är 13 år nu och njuter av pensionärslivet. E–kullen har vi också fått rapporter från och av mejlen att döma var det en suverän kull som gett mycket tillbaka till sina förare. Terje från Norge visar att Egon är still going strong… Några tjädrar i säcken smäller väl så högt som pris på jaktprov…

 Mer om våren och sommarens kurser
Nu är äntligen alla kursanmälningar sorterade och bekräftelser utskickade per mejl. är det någon som inte fått någon form av svar så var snäll och hör av er – det har minst sagt varit lite många mejl att hålla ordning på… Någon månad före respektive kurs kommer jag att skicka ut en inbjudan med mer information om boende, mat, tider etc.

Landinarnas Egon

Lämna en kommentar