Kanonhelg med settrar och positiva settermänniskor!

Två mot en...

Så mycket bättre kan det inte bli. En grupp settrar, de flesta från Torbjörn Larsson, kennel ljunguddens har varit här. Ett korthår förstärkte gruppen så det var inte en helt brittisk helg… Trevliga hundar där många var spontanapportörer och förare som hade lagt en ovanligt bra grund till lydnaden redan innan de kom hit. Att samtliga i gruppen innan kursen var slut kunde stoppa sina hundar för en uppdykande kanin säger väl lite om nivån på förarna.

Vill man lyckas och verkligen bestämmer sig för att lyckas så lyckas man också! Visst – alla vet att stoppet inte är klart efter ett par dagar här hos mig men alla förare som var här vet nu hur de ska gå vidare och om nu alla också lägger ned lite träning till så kommer de att ha hundar som fungerar under jakten i augusti.

Apporttest för Britta
Torbjörn Larsson är domare för brittiska hundar så innan genomgången av fritt apportsök passade jag på att göra ett apporttest med Britta – som också blev väl godkänt! Jodå, jag gjorde ett apporttest redan för ett par månader sedan med henne men då jag inte ännu lyckats få något officiellt papper på att detta var godkänt känns det bra att ha gjort det igen. Gissar att jag kommer att ha apportbeviset i min hand redan under nästa vecka.

Alla i gruppen var så jäkla positiva och duktiga med sina hundar så någon särskild vill jag inte nämna här – TACK ska ni ha alla som var här för trevliga dagar – och kvällar! Så får det så klart bli några bilder…

Nästa vecka
En lugn vecka med gott om tid för minga egna hundar väntas. Några privatlektioner med setter och vorsteh är bokade. I Slutet av veckan blir det Elmia – kanske vi ses i Roburs monter under torsdag och fredag…

5 kommentarer till “Kanonhelg med settrar och positiva settermänniskor!”

 1. Anne-Grethe Sætrang skriver:

  Jättetrevlig helg, lærerikt for både hund og fører. Inspirasjon til å trene på rett sett i fortsetningen. Nu er Mike trøtt etter helgen, men i morron skal vi trene på nytt.
  Hilsen fra Anne-Grethe og Ljunguddens Spike (Mike)

 2. David Sjöberg skriver:

  En kanonhelg som verkligen gav mycket! Konkreta tips, tydliga exempel och bra feedback gör det enklare att jobba vidare. Tack Anders!
  /David & Ljunguddens Ester

 3. Mette skriver:

  Spraka och jag säger tack och bock! Resten av det fyrbenta gänget här hemma säger också tack, de har fått sin vanliga matte åter :) Behövde dammas av lite – vilket du gjorde med bravur!

 4. Fredrik Schøyen skriver:

  Tok et laaangt skritt videre i min hundekunnskap med denne helgen hos deg Anders!
  Tusen takk for all input og utfordringer vi fikk med på veien videre.
  Og så må jeg få oppskriften på din kones rulltårta. Den var like suveren som deg og dine hunder.
  Fredrik og Ljunguddens S-Tøff

 5. Anne-Grethe Sætrang skriver:

  På sina første jaktprov 10 mdr gamle fikk Ljunguddens S-Tøff 2 Ukl og
  Ljunguddens Spike (Mike) 3 ukl. Komplett ro i oppflukt. Dressuren hos Anders har gitt resultater.

Lämna en kommentar