Ny vattenigång gav väntad effekt…

Säkrast att husse går först...

Söndagsgruppen gjorde mig på gott humör, åtta av tio hundar visade upp ett fullt godkänt stopp för kaninerna! De två som var lite osäkra på stoppet var kloka nog att inte gå in till kaninerna – precis som jag vill ha det. Tyngdpunkten denna kursdag var annars att träna olika vattenigångar. Det första jag gjorde när jag fick min nya leksak, en liten grävmaskin, var att fixa till en lite långgrund och dyig vik i viltvattnet och nog gav den önskad effekt alltid. Vi har testad den på några grupper och en del hundar som normalt går i vattnet utan att tveka tycker den här varianten på igång är lite otäck och blir väldigt försiktiga eller vägrar helt.  Det vill säga ett bra tillfälle för förarna att träna på detta så det fungerar när det är dags för jakt eller prov. Ska det gå åt hel… ska det göra det på träning och inte på ett riksprov…

Lämna en kommentar