Om möjlighet att snacka hund med mig på Elmia och lite andra funderingar…

Sommar!

Torsdag och fredag den andra och tredje juni finns jag på plats på Elmia Game Fair. Ni hittar mig hos Lantmännen Doggy/Bozitas monter nr D 04:31. Vill ni snacka hund en stund eller köpa bok eller filmer är ni välkomna att hälsa på. Ser fram mot en trevlig pratstund…

Våra medlemstidningar…
Norska tidningen Fuglehunden har jag skrivit om tidigare, den omfattar alla fågelhundsraserna och kommer med sex nummer per år. I de flesta nummer finns bland annat artiklar skrivna av de mest framgångsrika Norska förarna och en hel del annat läsvärt. Det är bara att konstatera att jag lägger ned väldigt mycket mer tid på att läsa Fuglehunden än jag lägger ned på Svensk Vorsteh eller Avance… Jag vet att det under åren funnits funderingar på att slå ihop de olika klubbtidningar vi har i Sverige också – kanske det vore dags att ta upp de tankarna igen. Det borde gå att få till en riktigt intressant tidning som även ger en inblick i vad som händer hos övriga raser bland de stående hundarna, kanske också få ned kostnaden för klubbarna och det vore väl inte så dumt.

Bra initiativ av SVK Östra
Från och till diskuteras hur vi ska få fler medlemmar ut på våra prov. En del förslag går ut på att vi ska släppa på kraven och göra proven enklare – hemska tankar tycker jag…
SVK Östra har tagit ett bra initiativ.  Så snart det är någon aktivitet på gång i klubben så får medlemmarna ett mejlutskick som en liten påminnelse om detta. Jättebra tyckte de medlemmar som var här på träning. En och annan var kanske här tack vare det mejlutskick de fått. Något för fler klubbar att ta efter! Eller kanske det redan finns fler avdelningar som jobbar så här. Att Västsvenska med sin suveräna styrelse och alla aktiviteter som klubben har kommer att nappa på detta är jag ganska övertygad om… För att få fler medlemmar på proven ser jag bra och kul aktiviteter i klubben tillsammans med en bra utbildnings som den bästa vägen att gå.

Lämna en kommentar