Pointer på träning…

Ett par dagar med enbart pointer i gruppen skiljer sig lite från de blandande grupperna jag brukar ha. Släpspår och vatten är så klart mindre intressant om man har en pointer… Hundarna var åtta månader gamla och Kullen kom från Olav Schrøder Lytingfjellets kennel i Norge. Arbetsvilliga, positiva hundar med en mycket bra mentalitet. Att mentaliteten var bra kanske inte är så konstigt när det var Asco som var far till kullen… Som vanligt fick jag se stora förbättringar i lydnad och kontakt under kursen.  När det gällde det kanske viktigaste momentet – att få stopp på hundarna blev resultatet sämre än vad jag brukar få se efter en intensivkurs… Jag får fundera lite på varför men jag gissar att det berodde på att många av hundarna hade fått lite väl fria tyglar och jobbats med för lite under uppväxten. Det är onekligen hög tid att ta tag i det ordentligt nu för jaktlusten lär inte bli mindre till hösten… Några av deltagarna hade rest långt för att komma hit, ända från Trondheim och Stavanger, så jag kan bara hoppas att de fick med sig tillräckligt med tips och råd hem för att kunna fortsätta att utveckla sina hundar!

En kommentar till “Pointer på träning…”

  1. Maiken & Steffen skriver:

    Hei Anders!
    Takk for et utrolig lærerikt kurs! Vi gleder oss til å jobbe videre med hunden og ikke minst til vi sees igjen i August!

    Ha en flott sommer!

    hilsen maiken & steffen

Lämna en kommentar