Slädhundar, vallhundar, agility, bra mat och mycket att lära…

Det blev en salig blandning i rubriken men så är här det. Christine och jag varit på en av de återkommande träffarna som Lantmännen Doggy hade bjudit in till för sina sponsrade ekipage och uppfödare.  Målet med träffarna är att ge information om vad som händer i hundfodervärlden och friska upp våra kunskaper om foder och näringslära och så klart också att lära känna övriga förare och uppfödare – det sistnämnda inte minst inressant.  Att jag är imponerad av och mycket nöjd med fabriken och det hundfoder som tillverkas där har jag skrivit om tidigare så det hoppar jag över nu.

Att träffa alla dessa människor från olika delar av landet och inte minst olika delar av ”hunderiet” var helt klart givande. Några jobbar och tävlar med vallhundar, några med slädhundar några med lydnad, agility och bruks och någon med brittiska stående fågelhundar – flertalet med stora framgångar på både nationell och internationell nivå. Gissa om jag hade mycket att fråga om, det är väldigt lätt att tro att man kan det mesta när man går här hemma i skogen. Ni kan se mer om de sponsrade ekipagen och se deras bloggar och hemsidor på Roburs hemsida (som kommer att bli bättre och mer överskådlig till hösten)

Många kockar gav en god soppa…
Överraskningen efter första dagen på fabriken var en busstur ”rakt ut i skogen” till Trollabo Kvarn, en hemtrevlig krog mitt ute i ingenstans. En kock och värdinna fanns på plats men se maten var det upp till oss själva att fixa. Det vill säga lite av Sveriges mästerkock över det hela. Men så många hundexperter kan så klart klara det mesta med god vilja och bra samarbete.  För mig som hade Christine med var det heller inte så svårt. Men jag kan väl säga så mycket att räkorna som jag tillsammans med Oskar tilldelades blev bra skalade… Bilderna från kvällen hoppas jag visar att det var ett glatt gäng som hade en riktigt fin kväll.

När man hörde Petter från ”långt uppe i norr” berätta om mer än fyrtio mil långa tävlingar med slädhundar började man fundera över när man klagar över att det är lite jobbigt ibland på ripjakten… Måste erkänna att jag trodde att slädhundsfolket hade något specialkäk och hokuspokus för att få sina hundar att orka med allt jobb men Petter och övriga slädhundsfolk som var där körde med Robur rakt av så då är det kanske inte så konstigt att även mina hundar klarar sina jakter på detta… Litet extra tack till Heidi för information om allt nytt som hänt inom vallhundstävlingarna och lite tips om träning på de moment som jag aldrig själv provat på – sättet att tänka här kan gott tillämpas när jag jobbar med mina raser…

Tack
Stort tack till Per Östlund och övrig personal på Lantmännen Doggy för en härlig kväll och ett par lärorika dagar.

/ Anders och Christine

2 kommentarer till “Slädhundar, vallhundar, agility, bra mat och mycket att lära…”

 1. Anna Falk skriver:

  Hej Anders!
  Tack för igår! Är det ok om jag länkar till det här inlägget på vår facebook sida? Tyckte det var lite kul med gästernas perspektiv på våra aktiviteter.

  Med vänliga hälsningar
  Anna Falk
  Trollabo Kvarn

 2. admin skriver:

  Bara kul om du lägge det på er sida också, och stort tack till både dig och Johan ni gjorde vår kväll väldigt fin!
  / Anders L

Lämna en kommentar