Astrid – 4 minuters träningstid andra veckan, total träningstid två veckor 9 minuter

Så klart ska mina valpar ha en leksak...

Under veckan har det viktigaste varit att fortsätta att bygga förtroende. Utan förtroende och tillit från valpen kommer man inte så långt. Stannakommandot använder jag några gånger varje rastpromenad, fortfarande när hon är inom tvåmetershållet. Den ovillkorliga inkallningen skjuter jag på framtiden. Funderade på att ta det nu i veckan men för Astrid är det för tidigt ännu, få se vad som händer i nästa vecka…

Nytt andra vecka
Passivitet, alltså stanna kvar, har vi börjat med. Nu pratar jag om stanna kvar några sekunder, inte minuter! Nejkommandot blev det också dags att lära henne. Alternativet var att jag skulle jaga henne runt gården för att få tag på allt hon ville stoppa i sig, typ torkade grodor, levande snokar,kattskit,  tappade bilnycklar, you name it…

En matfrisk liten dam
Astrid hade en rejäl ranson färskfoder från uppfödaren med sig när hon kom till oss och åt bra gjorde hon från första dagen. Andra dagen blandade vi hälften färskfoder och hälften Robur (som vi ger till övriga flocken). Lite kul var det att Astrid gav ett bra betyg åt Robur och plockade i sig detta först! efter första veckan kör vi enbart med Robur åt henne och hon äter,  ser ut att trivas och må bra. Å andra sidan i en hundflock som vår gäller det att äta, om inte är maten snart slut i skålen…

Jaktlust
Jaktlust eller nyfikenhet, kalla det vad ni vill. När vi öppnar dörren och släpper ut Astrid möts hon oftast av en och annan kanin eller några gräsänder som är ute på gräsmattan – skitkul att springa efter så klart. Visst – jag låter henne så klart springa vad annat skulle jag göra? Skulle aldrig komma på tanken att prova med ett stanna. Den dagen jag gör det då ska jag veta, eller åtminstone vara ganska säker på att hon stannar. Gå ut med henne i koppel? Hellre hoppade jag i sjön… Står för både kaniner och småfågel gör hon – jag är varken förvånad eller jublande glad – det är ju en stående fågelhund jag har och de brukar stå för det mesta som flyger, skuttar eller krälar…

Lämna en kommentar