Om Astrid och semester…

Nu mina vänner kommer den här sidan inte att uppdateras på några veckor och de flesta av er vet varför, jag ska ha semester. På söndag kväll drar jag norrut. Jag är väldigt glad om ni håller inne med mejl, kommentarer och allt vad det kan vara tills jag är tillbaka. Samma sak med bok och filmbeställningar – kan det vänta ett par tre veckor är jag glad. Ni som vill veta hur era valpar har det eller komma på besök slår en signal till Christine, hon är hemma och pysslar med valpar och fåglar…

Astrid
Kul har det varit med alla hundar jag haft här de senaste veckorna men som vanligt har det gått ut över mina egna hundar. För Astrids del har det bara varit bra, ingen som helst träning utöver någon tillsägelse då hon försökt ta sig friheter. När jag släppt henne ute i markerna, har hon fått göra precis vad hon vill. Max tio minuter åt gången blir ”släpptiden” och jag ser hur farten ökar mer och mer och hur hon tar för sig alltmer av marken. Visst blir det stopp och nosande i sorkhålen då och då men konstigt vore det annars. Gissar att hon haft totalt fyra, kanske fem fågelarbeten på rapphöns. Fortfarande står hon lite väl fast men å andra sidan har jag inte jobbat på det heller, det får jag ta om några veckor. Jag får gå ganska nära henne när hon ska resa men när hon reser går det däremot undan ordentligt… Som vanligt låter jag henne gå efter några meter innan stannakommandot kommer.

En mer regelrätt träning av söket och fågelsituationerna får det bli om några veckor då jag är hemma från den första jakttrippen då räknar jag också med att vi har rejäla stubbåkrar att släppa henne på. Att revieringen finns i kroppen kan anas redan nu– fattas bara annat det är ju en pointer. Om allt går enligt plan räknar jag med att fälla de första fåglarna för henne under oktoberjakten. Kort och gott är Astrid en grymt trevlig liten pointer!

Lite trist är det att Jana får stanna hemma med valparna när jag och övriga flocken drar till fjälls men jag får väl kompensera henne med några fina jakter längre fram i höst…

En riktig skitjakt önskar jag er alla!!!

2 kommentarer till “Om Astrid och semester…”

  1. Michael skriver:

    Skitjakt på dig också – nu är det nära!
    Michael

  2. Linda Eklund skriver:

    Underbara bilder på Asstrid, Skitjakt på dig Anders!

    /Linda

Lämna en kommentar