Landinarnas Lisen och Landinarnas Paavo

Att komma upp i elitklassen är alltid ett stort steg. Ett stor grattis blir det till Magnus Sjöberg i Sveg med sin Lisen som fick till ett förstapris på skog! Tack för mejl och bild Magnus! Nu är det dags att ta tag i rävapporteringen …

Ett grattis också till Karin Lind med Landinarnas Paavo som gick till ett andrapris på årets riksprov – bra jobbat Karin! Kul med den första i P–kullen som gick till pris på jaktprov, extra kul också med hundar som Lisen och Paavo som lyckas på fjäll och skog!

Mycket snack…
Det är alltid trevligt med valpköpare som startar på jaktprov, även om jag har aldrig haft några krav på detta när jag placerar ut valparna. Jag har full förståelse för dem som hellre lägger tid och pengar på jakten – det är vad jag själv prioriterar allt mer och mer. Men visst är det kul om några vill starta sina hundar på prov. Både kul och lärorikt, inte minst för de som är nya på det här med stående hund. Självklart är det också väsentligt för aveln med en utvärdering av hur vi lyckas med våra fyrfota jaktkompisar!

Mindre kul tycker jag det är med de som när de ska köpa sin valp talar sig varma för att de ska starta på prov med sedan inte ens gör ett försök… Lite väl mycket snack och väldigt lite verkstad kanske man kan säga att det blir från och till…

 

 

Lämna en kommentar