Trevlig träningsdag hos Birger och Seth…

Jakt på mina egna marker har det blivit en hel del i höst men med bössan i hand och siktet inställt på att få fågel i säcken blir det gärna lite slarv med träningen. En träningsdag inemellan är bra och byta marker måste man också göra då och då. Inte minst viktigt om man har unghundar i flocken. En av de marker jag gärna återkommer till då jag vill ge hundarna lite omväxling är Birger Knutssons marker, Utgärdets Jakt och Fågel. Alltid gott om fågel, fina marker för att träna reviering och dessutom vettiga priser. Att sedan diskussionerna över en kopp kaffe med Birger och Seth alltid är kul och givande ser jag som bonus… På dagens träning var dessutom Kai Dalane från Norge där – en rutinerad hundman och alltid lika kul att utbyta tankar med.

Så några bilder och ett videoklipp. Klippet visar vad jag skrev om för en tid ”om att resa med öppen mun”. Så kan avancen bli om man ger beröm i stället för att vråla stanna så snart fågel lättar… Se gärna klippet i helskärmsläge!

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

2 kommentarer till “Trevlig träningsdag hos Birger och Seth…”

 1. Tommy Nilsen skriver:

  Hej Anders
  Kul å se Britta reiser fågel, hon liknar på sin syster i avancen.
  hadde inte Et jaktprov varit prikken øver iet?:-). Duktig er hon, det ær helt sikkert Anders!
  Tommy/Helene

 2. admin skriver:

  Jodå Tommy jag ska verkligen försöka att komma ut på något prov det är åtminstone min målsättning för nästa säsong. Jag skjuter ju mycket fågel för Britta och har inga som helst problem med henne i fågelsituationer så visst bör hon kunna fixa något pris på prov…

Lämna en kommentar