Foderbyte och inköp av Garmin Astro…

Queen har nu gjort slut på den sista säcken med valpfoder och jag går nu över till Bozita Robur Maintenance för hela flocken. De vuxna har tidigare gått på Performance men för unghundar vill jag hålla mig något snäpp under det kraftigaste fodret.  Skönt att äntligen kunna ge alla hundarna samma foder! Foderbyte är kanske inte så mycket att skriva om på hemsidan men på hundfronten har inte hänt så mycket den senaste veckan. Våren är här och som vanligt ska voljärer och kaninhägn ställas i ordning, maskiner ska servas, några vindfällen ska tas om hand – jobb, jobb, jobb. Men snart är det klart, lagom tills det börjar rulla igång på allvar med träningsgäster och kurser.

Garmin Astro
Kors i taket, nu har jag köpt en Astro jag också… Tre träningshundar med ungefär samma problem är på ingående i vår. Problemet är att de vill dra iväg från förarna och blir borta ett tag. Kändes helt enkelt som ett måste att skaffa en Astro om jag ska våga mig på att släppa de här vovvarna utanför hägnet. Ska nu bara hinna med att lära mig ordentligt hur den fungerar… En sak lärde jag mig vid första försöket då jag satte halsbandet på Queen – så jäkla lätt det är att förstöra en hund. Queen tar ganska stora svängar, åtminstone här i närområdet, och då jag nu såg var hon var kom jag på mig själv med att börja följa efter henne. Hmmm kanske inte helt ok att låta hunden föra föraren i marken… Fel kan det bli fort och det gäller nog att tänka till om man ska använda en Astro.

Går som jag vill och håller huvudet högt…
 När det är fågel i marken är det onekligen lite lockande att försöka hålla full koll på unghunden hela tiden, och till att börja med är det nog klokt att göra så.  Man vill ju kunna ingripa om och när det händer. Med andra ord är jag lite ambivalent när jag släpper Queen här hemma. Det gäller att välja mellan att försöka bättra på kontakten genom att gå den väg jag vill i marken, och låta henne hålla koll på mig.  Alternativt att försöka följa henne för att ha koll på om hon syndar med fåglarna. Just nu känns det som om det sistnämnda är viktigast. Jag vet att hon stoppar på signal och när jag går, och inte har koll på henne, så går jag med huvudet högt, spanande i luften efter flygande fågel. Jodå, jag står på huvudet ibland men det är bara att bita ihop. Ser jag en fågel i luften så blir det stoppsignal och förhoppningsvis hittar jag Queen sittande någonstans… Hoppet är som bekant det sista som överger människan…  

Två dagars valpträff på gång
Jag ser med spänning fram mot en tvådagars valpträff med Q-kullen i slutet av månaden. Det ska bli hur kul som helst att se hur valparna utvecklats. Samtliga valpköpare har nu fått mejl om vad som gäller för träffen och också vad som gäller för vårträningen hos Stefan Nilsson i Skåne 14-15 april. Se till att läs och svara på mejlet ni som inte gjort detta… Samma med er som ska med till Skåne 11-12 april, ni har också fått mejl, jag väntar på svar.

 

3 kommentarer till “Foderbyte och inköp av Garmin Astro…”

 1. Karl-Oskar Lund skriver:

  Där ser man, du har köpt en Astro… På tiden Anders, men sent ska syndaren vakna:-))

 2. anders skriver:

  Bara att hoppas att jag kan avhålla mig från och använda den på jakten också – det har ju gått bra utan i ganska många år…

 3. Bosse Nilsson skriver:

  Hej Anders !
  Roligt att höra att du anammat detta utmärkta hjälpmedel.
  Insåg tidigt nyttan av att använda astron då min unga mynster Buller hade egenskaper som skulle göra vilken stövarfantast som helst grön av avund.Att hunden är borta ”ett Tag” är ett litet problem.
  Buller drog efter något väldigt roligt, var borta någon timma och ibland så långt borta att han inte hittade hem. Men,men, skam den som ger sig.
  Vi körde på dressyren med diverse indianknep, sakta men säkert gick det framåt,den stora vändningen kom med könsmognaden, problemen försvann ett efter ett .
  Borta var alla turer på egen hand.
  Idag har jag en mynster som jobbar hundraprocentigt efter visslpipan och handtecken och funkar fantastiskt bra i vår jakt.
  Vill bara nämna att två tidigare mynsters och min forster varit rena drömen mot den här killen, totalt fria från nämda laster.
  Skulle vara intressant att få veta vad som ligger bakom dessa beteenden, dom förekommer numera helt klart innom flera av fågelhundsraserna.
  Självklart hänger inte all framgång på Astron,men det är absolut inget fel att i vissa lägen använda dom tekniska hjälpmedel som finns till hands
  Hlsn
  Bosse Konservator

Lämna en kommentar