Gör som jag, agera mot arbetslösheten!

Mitt sätt att bidra till att minska arbetslösheten var att köpa en liten pointervalp. Helt klart kommer de som tillverkar och säljer skor och möbler att få en nystart. Gör ni som jag och skaffar en valp så hjälps vi åt att trygga sysselsättningen. Att döma av skobärandet så borde det finnas en liten spontanapportör i Hulda men om det är så, eller bara en gnagare som bor i henne, får framtiden utvisa…

En vintervalp på gott och ont
Valpar är trevligast att ha på våren när vädret inbjuder till utevistelse. De som så här års, i gråväder regn och rusk, känner sig motiverade att gå ut och promenera känner jag mig lite avundsjuk på. Å andra sidan är det i mitt fall kanske ganska bra. Jag gillar ju som bekant att jobba tidigt med valparna och så är års är det åtminstone ingen risk att det blir för mycket av det goda…

I dag är det 10 dagar sedan Hulda kom till flocken och tills i går har det mest gällt att skapa trygghet och flockkänsla med mig och Christine. Självklart bor hon inne med oss och ”efter lunchen vilan” i kökssoffan och TV-stunden på kvällen tillbringar hon sovande i min famn, alltså precis som alla de andra hundarna fått göra i den åldern.

Nejkommandot
Som framgår av bilden var det nu hög tid att lära henne vad ett nejkommando betyder och i går fick hon lära sig det. Hur jag gjorde vet alla som sett min jakt eller valpfilm. Inte så kul för Hulda kanske men ett viktigt steg i vad som komma skall. Inkallning med godis har vi så klart jobbat lite med och så kommer det att fortsätta några dagar till. Fröken Hulda är inte förtjust i regn och gråväder hon heller så det är inga större problem att få med henne in i huset efter alla kissrastningarna utanför dörren.  Men jag gissar att om en vecka eller två är det dags att lära henne vad ovillkorlig inkallning vill säga och det återkommer jag till då…

Om folk visste hur viktig inkallningen är även för RIOS
RIOS är många fixerade vid och ofta det enda de har i huvudet när de kommer hit och vill träna. Att de sedan har mer eller mindre noll koll på inkallningen när det är lite störningar tycks inte bekymra dem. Men jag vill nog hävda att om man först ser till att ha en inkallning som fungerar till hundra procent, även under störning, så blir allt väldigt mycket enklare när man kommer till RIOS…

Hemsidan kopplad till Facebook
Som kanske någon har upptäckt så har nu, med hjälp av vännen Jonas Paulsson, hemsidan kopplats till Facebook. Ni som inte vill se mina inlägg här på sidan också på Facebook får helt enkelt stänga av mina inlägg. Ni som kommenterar mina inlägg på Facebook ska veta att era kommentarer också hamnar på hemsidan. Vill ni inte så låt bli att kommentera – men å andra sidan tycker jag det är jättekul om ni vill komma men en kommentar då och då så fortsätt gärna med det…60 kommentarer till “Gör som jag, agera mot arbetslösheten!”

  1. eva jonsson skriver:

    Skönt med ny skobärar tradition av en ny teling, jag bara menar så husse inte blir så gammal o stel, pussa nosen på hula Hulda.

  2. Maria Granberg skriver:

    Haha, oj vad jag känner igen mig. Har en 12 v pontervalp här hemma som också förbrukar några skor… Skall spännande följa dig och se om jag kan hålla jämn takt med din Hulda! =)

  3. Louise skriver:

    Va e RIOS?

Lämna en kommentar