Tufft prov i dag – men vilka hundar vi har…

Stort Grattis till Jannice, Jens och Mats! I dag var jag publik på ett prov, halva dagen stod jag ut i kylan, men under hela dagen var det fyra hundar som kämpade på i kyla och rejält med snö. Fasanerna var inte lätta att tas med och höll givetvis till inne i de värsta bräskmarkerna, mer eller mindre ogenomträngliga på vissa ställen. Imponerande att se med vilken motor och frenesi hundarna jobbade under så svåra förhållanden! Kan inte låta bli att fnissa lite för mig själv när jag tänker på ett Facebookinlägg jag läste i veckan där någon beskärmade sig över våra svenska prov med lite domar och provtid.  Undrar hur många prov den som skrev det inlägget har startat på… Provtiden för hundarna i dag och även på provet jag startade på häromveckan var ungefär som en normal jaktdag med den enda skillnaden att jag normalt inte jagar när vädret är så eländigt… Men hundarna jagade…

Det var som sagt fyra hundar som startade, två från Landinarnas kennel och två från Fasanvingens kennel – Jag lyfter på hatten för Jimmy Johansson, mannen bakom kenneln, det var bara att erkänna att båda hundarna från Fasanvingens kennel gick till 1:a pris, medan ”bara” en från vår kennel gick till pris. Jens och Fasanvingens Alice i Ökl och Jannice och Fasanvingens Myra i Ukl. Jannice fick dessutom en välförtjänt 8:a i fältbetyg. Hennes unga strävhår var den som tveklöst fann flest fåglar och åtminstone en tupp fälldes för unghunden – suveränt jobbat Jannice!   

Mats Eriksson med Landinarnas Qleo fick ett förstapris i Ökl och det var också helt klart välförtjänt. Qleo springer och söker i toppklass och Mats för sin hund på ett mycket trevligt sätt – bra jobbat Mats! Nu är elitklassen nära…

Peter Book dömde provet, Jimmy Johansson och Peter Nilsson stod för skjutandet. Vem som fick ned flest fåglar går jag inte in på men kul var det att vara med en stund och se dessa härliga hundar…

En kommentar till “Tufft prov i dag – men vilka hundar vi har…”

  1. Roger Kempainen skriver:

    Härligt Mats och stort grattis!

Lämna en kommentar