Sankt Hubertus på Långtora

Det är med glädje jag gör reklam en film, även om det inte är min egen. Har just kommit hem efter att ha tillbringat ett par dagar uppe hos Amir på Långtora och fick med mig hem en alldeles ny film. En film som spelades in i höstas då Amir anordnat St. Hubertusprov. För dig som vill veta lite mer om St. Hubert och också se stående hundar av olika raser under jakt kan jag rekommendera filmen. Alltid kul att se hur folk jobbar med sina hundar och som vanligt blir man jaktsugen när man ser stående hundar svepa över stubbarna. Kanske får man också inspiration till att träna lite mer än vad en del av förarna gjort som vi ser på filmen… Kontakta Amir för att köpa en film.

Rapportering med Queen
Som vanligt när man besöker Amir blev det ett gästfritt mottagande och ett par mycket trevliga och givande dagar. Egentligen vara främsta syftet med besöket att få ordning på Queens rapportering, tiden här hemma i höstas räckte inte och när väl tiden fanns så hade, som jag skrivit om tidigare, mina fasaner behagat flytta. En hund som inte rapporterar är helt inte speciellt kul att jaga över i skog och bräskmark, och det är där fasanerna finns så här års.

Fåglar fanns det gott om på Långtora, inte så konstigt med tanke på den anläggning Amir har för utsättning av fågel. Det är väldigt få här i landet som kan uppvisa något liknande! Förutom en massa fågel är det nog tryggheten av att kunna välja att släppa hunden i ett hägn på 33 ha som gör att så många, inte minst med unghundar där inte lydnaden är helt på plats,  väljer att träna hos Amir.

Efter ett antal fåglar var det inga problem att kalla in Queen med pipan även på ganska lågt håll, fortfarande har hon lite för bråttom tillbaka till fågel, men jag vet att detta kan ta sin tid att få till och rent praktiskt fungerar det som det är nu. Jag gissar också att Queen, precis som mina övriga hundar har gjort, kommer att börja rapportera spontant så småningom. Alltså utan att jag behöver kalla på henne.

En ny bekantskap
En för mig ny bekantskap, en pointerman, Søren Mulvad Johansen fick jag förmånen att träffa hos Amir. Søren hjälper till på Långtora och det tog inte lång stund att inse att det finns mycket kunskap hos den mannen – och visst, vinner man både SM och Derby så måste man nog ha en hel del hundkunnande i kroppen. Ser verkligen fram mot att så småningom få åka upp igen till Långtora och visa upp lilla Hulda för Amir och Søren och också att få en kväll med hundsnack och ett glas vin eller två tillsammans med de här grabbarna.

2 kommentarer till “Sankt Hubertus på Långtora”

  1. Borde veta men gör det ej, vad är bräskmark? 

    Mvh 

    Lotta

  2. anders skriver:

    Bra fråga Lotta, kanske det är lite hembygdsdialekt jag svängar mig med. Med bräskmark menar jag snårig och tät vegetation, vass, nässlor sly eller allt vad det nu kan vara.

Lämna en kommentar