Tack till alla våra valpköpare som startat på prov!

Det är tack vare er – våra härliga valpköpare, ert engagemang och vilja att träna era hundar och också visa vad de kan på våra jaktprov som Landinarnas kennel nu för tredje gången tilldelats SKK:s Bruksuppfödarpris! Samtidigt tilldelades också Landinarnas Cissi SKK:s bruksavelspris. Bruksavelspris för Dagny väntar vi ska komma inom några veckor… Föreslår att alla valpköpare som gått till pris på prov med Landinarnas hundar firar lite med oss i kväll…

Så det kan bli…
Nu har jag bestämt mig för att fråga lite mer om de hundar jag lovar träning. Häromdagen hade jag en hund här som skulle få lite fågelsituationer och träna på rapportering och sekundering.  Vovven skulle enligt ägaren vara hel lugn i flog. Vad jag inte visste var att det där lugnt i flog gällde duvor som kastades upp från stöckburar. Hmmm, med rapphöns och fasaner som löper iväg och utan ljud från en stöckbur var det inte lika lätt. Vovven drog konsekvent hejdlöst efter. Lika konsekvent gick den för nära fåglarna – det är svårt att lära sig hur nära man kan gå fågel om de sitter i bur och den som håller i fjärrkontrollen till buren bestämmer när det är dags för fågel att ”flyga”.  Nåväl vi fick börja om från början och kanske blir det bra så småningom, men då vill det till riktig fågel som inte sitter i bur…  Med andra ord – ni som under säsongen har bokat fågelträning här hos mig – skit i stöckburar, vill ni ha lite fågel för hundarna innan ni kommer hit så åk till någon som kan erbjuda riktig fågel. Amir på Långtora är en av dem jag kan rekommendera. 

En kommentar till “Tack till alla våra valpköpare som startat på prov!”

  1. Lotta skriver:

    Grattis

Lämna en kommentar