Om R-kullen och lite till…

 

Osäker på om detta är Roy och Roger...

Osäker på om detta är Roy och Roger…

Bra tajming av Jana som väntade tills helgens kursdeltagare hann åka härifrån innan hon presenterade den första av R-kullens valpar. Valpningen tog hela natten men kära hustrun Christine backade inte utan övervakade så allt gick som det skulle. Jana har, som tur är, alltid haft lätt för valpningarna och sköter sina små. Elva valpar blev det och en jäkla massa hanar. Som det ser ut just nu är samtliga valpar tingade. Som vanligt är det trist att behöva meddela någon att det inte blir någon valp. De som väntat på valp och som jag hänvisat till en annan uppfödare kommer att erbjudas att vara med på kommande valpträffar.

Valpträffar
Som vanligt kommer det att bli en hel del valpträffar och träningar, jag kommer att mejla runt till våra valpköpare och berätta mer om detta. Just nu är det väldigt fullt upp med träningar och kurser så ge mig lite mer tid innan ni frågar – och det är ju ett tag kvar innan vi kan börja träna valpar….

Självklart är alla blivande valpägare välkomna hit och titta på sina små. Innan de hunnit bli fyra veckor är det ganska meningslöst och den första tiden ska Jana definitivt inte ha besök…

Långväga besök
Det var några hundar från Stormkullens kennel som var här i helgen, alltid lite extra kul med så långväga gäster. Kort om helgen – härliga hundar, härliga och trevliga förare och dessutom förare som ville komma någon vart med sina hundar.  Tack för att ni ville komma till mig och så härligt med uppfödare som Roger och Birgitta som engagerar sig så mycket i sina valpköpare!!!

Stadga
Vet jag tjatar om detta tidigare men vecka efter vecka träffar jag hundägare som tränat stadga genom att på olika sätt kasta dummies, eller skjuta ut dummies och kanske duvor från uppflogsburar. Så jäklar roligt det skulle vara om jag medan jag lever får uppleva en hund som har stadga värd namnet efter dessa övningar!

Det stora problemet är att folk invaggas i en falsk säkerhet och faktiskt tror att hunden har stadga  och kommer då till en riktig träning för sent. Med en äldre hund krävs betydligt tuffare korrigeringar vilket inte alltid är så kul – och inte alltid är det så lätt att få ett säkert resultat. Betydligt bättre att göra rätt från början…

På gång
Ett antal privatlektioner och en intensivhelg står närmast på programmet. I början av Juni bär det av mot Gällivare där jag kommer att ha en föreläsning och ett par kursdagar. Lägger lite semesterid i samband med resan så det kan bli lite si och så med svar på era mejl under tiden 6-13 juni.

Träning på fågel är inte tillåten så här års
Många hör av sig och frågar om träning på fågel men det är ju helt enkelt så att det är förbjudet så här års. Efter 16 augusti kör jag igång med detta men allt är fulltecknat fram till en bra bit in i september. Ok, duvor är ju fåglar och det är tillåtet att träna på. Duvor brukar finnas gott om på torget intill korvbodarna. Träningen där är helt gratis…

Jobbig tid för Jana väntar...

Jobbig tid för Jana väntar…

  

5 kommentarer till “Om R-kullen och lite till…”

 1. Tabitha skriver:

  Fullkomlig LYCKA <3 Duktiga Jana – nu väntar en spännande tid

 2. Tabitha Weiborn skriver:

  Nu följer en spännande tid <3 Ljuvliga små varelser som jag ser fram emot att få följa!! 

 3. Birgitta skriver:

  Stort Grattis till valparna och än en gång Tack för er gästfrihet. Du har en otrolig hustru till att fixa god mat 🙂 Ja, du är inte dum du heller på att göra ”din grej” 🙂
  Vilken ära om ni döper en av hanarna till Roger, jag tror att ”svärfar” Roger skulle bli riktigt stolt 🙂 Självklart ska väl en av tikarna heta Rut som jag har förstått är en favorit-tjej 🙂
  Hälsa Christin och krama på Jana och valparna.

 4. Roger Kempainen skriver:

  Skönt att allt gått bra. Jag tror att det är Roger som är till höger på bilden 🙂

 5. Ida skriver:

  Ååå, som jeg gleder meg. Det er så fint at du legger ut litt bilder og informasjon. Søte valpene! Jeg er glad alt gikk fint! Vi venter i spenning, og gleder oss til å komme på besøk! 
  Vidar, Haldor og Ida

Lämna en kommentar