Semesterstängt, om träning under hösten och om filmer på YouTube

Som alla fågelhundsvänner vet är det snart dags för jakpremiären till fjälls och den missar jag som vanligt inte.
Ni som vill beställa bok eller filmer måste göra det senast den 18 augusti om ni vill ha dem innan början av september. Någon vecka in i september är jag hemma igen och allt flyter på som vanligt.

Träning och privatlektioner
Dessvärre är allt fullbokat till och med oktober månad. Vill ni komma i november eller senare så hör av er i slutet av oktober. I höst och vinter kommer jag att prioritera valpar och unghundara. Jag är lite trött på jobba med tröga avancer och hundar som går efter fågel. Visst är det kul när man löser problem men det är roligare att jobba med dem som kommer hit med sina hundar i tid och gör rätt från början. Alla de som fått trög avance på sina hundar genom att träna med duvor i uppflogsburar och skrika sitt så fort fågel lyfter kanske kan vända sig till de som rekommenderat den träningen och be att de löser problemet med avancen… Ok – jag vet alla hundar blir inte tröga, men jag vet att många blir det. Samma med de som fått rådet att vänta med all träning tills hunden blir över året och sedan står där med en hund de inte får stopp på, kanske de som gett rådet att vänta med stoppträningen kan hjälpa er att få hejd på hundarna…

Nya filmklipp
Nya filmklipp om hur jag tränat min nya settervalp och en liten strävhårig vorstehtik jag haft för träning en tid finns nu på YouTube. Jag kallar klippen Min setter Iris… De flesta klipp jag gjort ligger där, några enstaka klipp enbart så mina vänner på Facebook kan se dem.

Lämna en kommentar