Queen

SJCh Landinarnas Queen, SE48933/2011

Queen, en dotter efter Jana är, precis som de andra hundarna från Q-kullen en helt suverän hund. Lättdresserade hundar har varit utmärkande för hela Q-kullen. Queen är dock sin mors dotter och hon ville till att börja med ta med sig lite väl mycket av markerna där hon gick fram. Samma sak har vi även sett med ett par övriga hundar i kullen.  Nåväl, som alltid gäller det att anpassa träningen efter den hund man har så det var inga större problem att få till ett mer anpassat sök… Mentalt ligger hon i topp, åtminstone som jag vill ha en hund. 

Jaktchampion vid 15 månaders ålder!

Att mentalbitarna är på plats bevisas kanske av att hon blev jaktchampion redan vid 15 månaders ålder med tre elitettor på tre starter i Ekl .  Eftersöksgrenarna såg vi till att göra på ordinarie prov med räv på spåret.  Så vitt jag vet har tidigare ingen så ung hund i landet blivit Jaktchampion. Jo – jag vet, det finns kanske ingen anledning att ha bråttom med detta men å andra sidan jagar hon som en bra elithund så varför vänta…

Friarbägaren
Queen utsågs till vinnare av Friarbägaren, bästa tik strävhårig vorsteh 2012

Utställningsmeriter
Queen är utställd en gång och fick då Cert, Cacib och BIR. Vi vet alltså att hon har den exteriör som en vorsteh ska ha och kommer förmodligen inte att ställa ut henne igen. Jag är ingen samlare av utställningsrosetter och lägger hellre tid och pengar på fler jaktresor än att åka på utställningar – tror även att Queen uppskattar detta….