Krav på valpköpare

moltasDet är jakthundar vi föder upp och vi eftersträvar att våra hundar skall hamna i hem där de får syssla med det de är skapta för, att jaga! För dig, som vill köpa en valp, innebär detta att du måste jaga med den, eller åtminstone ha som mål att träna och jobba med jaktmomenten för att senare börja jaga.  Det är mer än en av våra valpköpare som börjat med jaktträningen och då upptäckt hur kul det är att jaga med en stående hund.

Vi hoppas även att du startar hunden på jaktprov, men det är inget krav. Vi har full förståelse om du prioriterar jakt före prov, men det är både kul och lärorikt att starta på prov så varför inte ge det en chans?

Vi gör vad vi kan för att din valp har anlag för att bli en bra jakthund och att den har de egenskaper som krävs för att bli en bra familjemedlem! Vi förväntar oss därför att valpen verkligen blir medlem i sin nya familj och slipper stå i hundgården större delen av året, utan att få komma in i huset.

Att din valp blir en fungerande jakthund kan du alltid räkna med, men om den blir en avelshund, utställningsstjärna eller riksprovsvinnare finns aldrig några garantier för. Påståendet ”man får den hund man förtjänar”, är ofta en sanning i sig.

moltas_02