Våra kurser

Glada kursdeltagare

Kurser och träning är i första hand avsedda för jägare med stående fågelhundar och omfattar den utbildning du och din hund behöver för att prestera ett bra resultat på jakt och jaktprov. På köpet får du en lydig hund som är trevlig att ha i familjen också den tid på året som det inte är jakt…

Kursfilosofi och träningsmetoder
Självfallet försöker vi anpassa träningen till den enskilda individen, men det övergripande målet, som jag ser det, är ovillkorlig lydnad för de moment vi lär hundarna. Ibland träffar jag på hundägare som vill gå kurs för att ”bara få lite lydnad” på sin hund, vad lite lydnad är vet jag inte riktigt. Tar vi inkallning som ett exempel ser jag det som ett måste att detta fungerar, oavsett om det är andra hundar eller andra frestelser i närheten. En väl fungerande inkallning är en förutsättning för att jag överhuvudtaget ska kunna ge min hund friheten att vara lös. I övrigt är det inga konstigheter, endast sunt förnuft och en träning som bygger på ledarskap, motivation och belöning. Under kurserna är målet att vi så snabbt som möjligt skall kunna jobba med okopplade hundar. Att gå omkring med en kopplad hund på en dressyrplan tillför inte mycket till den lydnad du behöver i vardagslivet eller under jakten.

v-kurser01

En del hundar är svåra att jobba med
Vissa individer i raser vi jobbar med kan ha extremt stor jaktlust och kanske andra mentala egenskaper som gör att det kan krävas ganska tuffa korrigeringar för att kunna hantera hundarna i viltsituationer. Allt går inte att träna med mjuka metoder eller belöning och har du en sådan hund måste du vara beredd på att korrigera din hund fysiskt. Är du inte beredd på detta utan tillhör dem som enbart vill jobba med belöning ska du inte anmäla dig till någon av våra kurser.