Trevliga korthår

Full fart på fälten

Full fart på fälten

Så klart det är lite motvilligt man som strävhårsuppfödare sätter en sådan rubrik men ärlig som man är får det bli så. Korthåren har dominerat som gäster en tid och jag har fått se något som jag inte ser så ofta – hundar som har varit näst intill spontant lugna inför fågel. Trots detta har det inte varit något fel på viltintresse och fart på fälten. För att nämna en av hundarna väljer jag Jazzamarkens Frode ”Frasse”, förare Per Ekenbäck Stockholm. Frasse var en mycket trevlig och lättarbetad unghund som dessutom hade en god portion medfödd reviering. Det var heller inte långt ifrån att Per och Frasse kvalade in i 10 – klubben vid besöket i kaninhägnet, men som sagt trots lugnet inför fågel så fanns det jaktlust i vovven…

Apropå ovanligt, uppfödare till Frasse är ju Seth Hammarström, och att nu få se en så lydig hund från Seth hör inte till vanligheterna. Oj då – måste säga att det sista var avsett som ett skämt… Seth har till och med lyckats slå mig på prov någon gång med sina hundar, och tro mig – jag har blivit påmind mer än en gång om detta…

Spontan lugn för fågel

Spontan lugn för fågel

All anledning att vara nöjd

All anledning att vara nöjd

Etiketter: ,

Lämna en kommentar