Välkommen!

Fågeljakt över stående fågelhund - Foto: Sten Christoffersson

Fågeljakt över stående fågelhund  Foto: Sten Christoffersson

Jakt och jaktprov med stående fågelhundar är en passion, men för att lyckas behövs kunskap, tid och intresse. Vi ger dig kunskapen om du har tiden och intresset.

Vi på Landinarnas är Christine och Anders Landin plus våra fyrbenta flockmedlemmar. Vi har sedan några år lagt ned vår uppfödning och den verksamhet vi nu har är utbildning för hundägare i form av privatlektioner plus en och annan kurs för uppfödare som bokar för sina valpköpare. 
Tiderna förändras och numera kommer det inte hända så mycket här på vår hemsida annat än den möjlighet som finns att beställa mina filmer. För er som vill följa mig och mina hundar är det Facebook som gäller, skicka gärna en vänförfrågan. Både på Facebook och på YouTube finns en hel del tips och videoklipp som visar när jag jobbar och jagar med mina och andras hundar.

Anders

Mer än 40 års arbete med hundar och dressyr kom inte till av en slump. Redan på 60-talet kände jag att jag kom bra överens med hundar och de i sin tur hade lätt att förstå mig. Det ville jag göra något mer av. Det blev utbildning i Svenska brukshundklubben till lärare i hundtjänst på 70-talet och några år senare utbildning till vallhundsinstruktör genom Svenska vallhundklubben.

Från mitten av 60-talet har jag tränat och tävlat med brukshundar, vallhundar och jakthundar. På dåvarande Arméns hundskola utbildades jag på minhundar och bevakningshundar. Egna hundar genom åren har varit schäfer, bordercollie, tax, basset, beagle och stövare och våren 1989 kom vår första vorsteh in i familjen. Stående fågelhundar fastnade jag ordentligt för och kompletterade så småningom med pointer och setter. 

Under åren har jag, förutom hundägarutbildning och dressyrkurser, åtagit mig träning av hundar för skilda användningsområden.  Trots alla år av ”hundjobb” måste jag erkänna att jag inte kan räkna mig till den lilla exklusiva skara dressörer som vet allt och aldrig misslyckas. Å andra sidan är kanske detta, att man aldrig blir fullärd, det som gör det så förbaskat roligt att hålla på?

 

December 2019

Anders L

5 kommentarer till “Välkommen!”

 1. Hej Anders! Grattis till en riktigt, riktigt snygg hemsida. Tydlig och välstrukturerad. Gott gry i gubben tydligen, med känsla för det som känns fräscht. Må så gott och hälsa Christine

 2. Hej Anders

  Den nya hemsidan ser mycket bra ut. Jag lyfter på hatten .

  Grattis.

 3. Åsa Holm-Carlsson skriver:

  För ovanlighetens skull blir även jag
  stum – av beundran. Bara ett ord:
  EXCELLENT!

 4. doris skriver:

  Har suttit och njutit av dom fina bilderna i bilspelet,
  Hälsningar från en som har en mindre storlek på hund
  Cihuahua och Yorkshireterrier

 5. Sofia Björk skriver:

  Måste bara säga att ni har fått en kanon snygg hemsida!!
  Å ska du veta att gamla Cissi är så otroligt snäll mot Elise!!
  Hon är ju inte uppvuxen med barn så det är förvånande..
  Hemmavid kallar vi Cissi för pansardrottningen eftersom hon flyttar på möbler, Elise och dylika ting ;)helt omedveten sin förmåga..

  Må så gott< kram Sofia

Lämna en kommentar