Särskilda rasspecifika domaranvisningar

Läste i senaste numret av Hundsport om pågående hälsoarbete för vissa raser. Bland annat kunde man läsa ”självfallet ska alla hundar ha en mentalitet som tillåter att de kan fungera i samhället”.  Men så bra! Kanske kommer krafter att samlas för att råda bot på all skotträdsla som finns bland många av våra sällskapshundar. Hitintills har kraftsamlingarna mest inriktat sig på att skriva spaltmeter om otyget med smällare. Ok – jag håller med om att detta är ett elände på vissa håll men nog borde lite mer fokus läggas även på sällskapshundarnas mentalitet.

En kommentar till “Särskilda rasspecifika domaranvisningar”

  1. Erik skriver:

    Skotträdsla är oftast ett beteende som dels inte har motverkats från början av ägaren men också ett beteende som är ett resultat av ägarens beteende. Mina hundar gillar inte nyårsafton men hanterar oljudet trots att de är av vekare sort.

    Erik

Lämna en kommentar