Sigge än en gång

Kanske du läste om Sigge som lämnades till en ”proffsdressör” för dressyr, om inte hittar du det bland de äldre inläggen är på sidorna. Nu är det känt att den så kallade proffsdressören är Bengt Rödseth och han ger sin syn på Sigge på sin egen hemsida http://www.fageljagarens.com/

Lennart Gullberg, Sigges ägare har även lagt in kommentarer till vad Bengt Rödseth skriver på sin egen hemsida där du också kan läsa hela historien om Sigge. http://www.bjornkarrets.se/

Läs själv och tag dig en funderare på vad du ska tänka på om du kommer på tanken att lämna bort din hund för dressyr.

Jag kan bara konstatera att jag varit lyckligt nog att under alla år aldrig träffa på en vorsteh med de plötsliga minnesluckorna som Bengt skriver om på sin sida. Har jag lärt dem apportera så nog apporterar de, även om de kanske behöver ett extra kommando någon gång.

Den grundläggande träningen för en ung vorsteh, som inte har utsatts för feltaktig dressyr tidigare, brukar ta ca: tre månader då ska den fungera att jaga över, självklart apportera på land och i vatten och så klart fixa ett släpspår. Nåväl jag har aldrig träffat Sigge men som jag sagt tidigare han är mentalbeskriven av Claes Hemberg och det räcker för mig. Men – lite spännande ska det onekligen bli att få träffa Sigge – han kommer till mig för att tillsammans med sin husse vara med på en av vårens intensivhelger.

Lämna en kommentar