Andra valpträffen för N-kullen

Oj så de växer, valparna är snart sex månader och dagen ägnades i huvudsak åt det som är allra viktigast just nu, att förbereda dem för jakten, det är ju faktiskt inte mer än en knapp månad tills det är dags att fälla den första ripan för hundarna. Det vill säga prioritet för grundlydnad, stannakommando och inkallning var det som gällde i dag. Det var fullt upp hela dagen så tyvärr hann jag inte med några bilder det får vi ta en annan gång.

Fortfarande är jag väldigt nöjd med kullen, trevliga arbetsvilliga hundar utan några tendenser till pip och gnäll. Att jaktlusten finns i dem fick vi se en del av i kaninhägnet. Av det jag kan se så här långt finns det alla förutsättningar att få fina jakthundar och om man så vill provhundar i den här kullen. En sak är nog väldigt säker – om inte hundarna går till pris på jaktprov nästa år så inte kommer det att bero på hundarna inte. Men som nästan alltid så finns det en och annan som nog bör ta träningen på betydligt större allvar om framtiden tillsammans med hunden ska bli trevlig för både förare och hund… Det är alltid lättare att släppa efter lite på lydnaden och ge hunden mer frihet än att ta igen lydnaden och hålla in en jaktsugen unghund.

Nästa valpträff
Preliminärt datum för nästa valpträff är söndagen den 20 september klockan 10,00. På programmet står då en heldagsträning på fågelsituationer och om tiden räcker ska vi titta lite på hur vi jobbar på fälten. Men och ett stort men – det vill till att stoppkommandot är ordentligt befäst på hundarna. Ingen hund kommer att få släppas på fågel om inte stoppkommandot sitter, är ni inte säkra på detta så är det inte stor idé att komma på denna träning. Så jobbar jag med mina egna hundar och jag vill inte förstöra era hundar genom att släppa dem innan detta är klart. Behöver någon extra hjälp med stoppet innan träffen är ni som alltid välkomna att komma hit och få hjälp. Så här före jakten är det bråda dagar men jag lovar göra mitt bästa för att ge er lite tid.

Tyvärr såg jag nu att kökschefen har jobbat natt även inför den här helgen så glöm inte att ta med fika själva så det räcker för en heldag.

Lämna en kommentar