Vet du var du har din hund?

Frågan i rubriken har jag fått mer än en gång av domare på skogsprov, dessvärre har jag för det mesta fått svara nej. En och annan domare säger redan i sin ”morgonpredikan” att vi förare hela tiden ska veta var vi har vår hund. De första gångerna jag, som nybörjare på skogsprov, hörde detta hade jag mest lust att sätta mig i bilen och åka hem… Kanske är det något fel på mig för sällan eller aldrig har jag någon känsla för var vovvarna är under skogssöket. Hundarna kan det knappast vara fel på för då jag går på prov för en rutinerad skogsdomare har han oftast full koll på var hunden är och vilket håll den kan väntas komma ifrån. Med andra ord, om det nu finns fler med samma inbyggda fel som jag har så misströsta inte, de flesta domarna bedömer hundens jobb och bortser från virriga förare.  Under jakten är det inga problem, förr eller senare hittar jag den hund som står för fågel och om inte går det för det mesta att kalla in den…

En kommentar till “Vet du var du har din hund?”

  1. Sanna skriver:

    Har just kommit hem efter en vecka i skogen, münstern var väl ok men när det gäller settern hade det kanske varit mer effektivt att ha en domare med sig i skogen än en pejl. Nå ja! jag ska inte va orättvis, tillslut fattar tom en setter att det blir mest resultat i närheten av husses bössa.
    Ha en fortsatt trevlig jakt

Lämna en kommentar